"путін недооцінив Україну", — Борис Джонсон у розмові з Наталією Мосейчук та Максимом Сухенко в ефірі Національного марафону “Єдині новини”

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Наталія Мосейчук та Максим Сухенко ексклюзивно поговорили із Борисом Джонсоном у ефірі Національного марафону

До річниці повномасштабного вторгнення російських військ на територію України команда ТСН підготувала ексклюзиви, які показали у Національному марафоні “Єдині новини”. 

Поділитися:

У прямому ефірі Наталія Мосейчук та Максим Сухенко поспілкувались із колишнім Прем’єр-Міністром Великої Британії та великим другом України Борисом Джонсоном. Саме він рік тому першим став на захист України та ухвалив історичне рішення про початок передачі зброї.

“У Великій Британії всі в захопленні від українського народу, всі говорять, які ви герої. Я дуже пишаюсь, як рік тому ми діяли рішуче, і далі маємо продовжувати нашу справу. Це надзвичайно надихає. Путін недооцінив Україну, - прокоментував Борис Джонсон та пригадав, чи можна було запобігти полномасштабному вторгненню. - Ми знали про плани путіна відбудувати ссср. Він не зважав на факт, що Україна незалежна, що вона прямує до Європи. Він хотів переломити долю і підвищити свою популярність. Це було безумство, він хотів взяти Київ, але було зрозуміло, що це катастрофічна помилка. Зараз наша задача - зробити так, щоб 2023 рік став роком перемоги українського народу… Путін просто з глузду з'їхав, якщо думав, що зможе своїм натиском зломити Україну”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медійний фронт: до річниці повномасштабного вторгнення ТСН готує фільм про роботу телеканалу 1+1

Британський політик також поділився із ведучими, якою бачить перемогу України, та як зробити так, щоб у майбутньому від рф не було загрози для нашої держави:

“По-перше, має бути військова перемога - міцна та переконлива. Ми повинні вигнати терористів з усіх територій, які вони захопили. Для цього українські збройні сили потребують допомоги - танків, літаків, далекобійної артилерії. Українці переможуть у будь-якому разі. Військова перемога - це запорука успіху. А далі потрібна угода про майбутній захист України. Я не бачу якоїсь суперечки серед західних лідерів, що Україна має приєднатись до НАТО. Я думаю, майбутнє України має бути пов'язано із західною колективною безпекою”.

Наталія Мосейчук та Максим Сухенко запитали Бориса Джонсона і щодо відновлення економіки України після війни. Чи є своєрідний План Маршалла та як має виглядати відбудова української економіки - прокоментував пан Джонсон:

“Безперечно, відновлення української економіки - це буде інвестиція від всього світу. Ми знаємо, що відбудувати Україну буде коштуватиме 750 млрд доларів. Україна - країна красуня, її економіка розквітне, як тільки настане мир”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борис Джонсон і Україна: чим політик захоплював українців під час війни

Британський політик поділився і своїм баченням щодо майбутнього росії:

“Ми не маємо думати про росію. Піклуймося про Україну, хай нас турбує вона. Нехай собі росія розвалиться, це не моя проблема. Найліпше майбутнє для росії - щоб Україна швидше перемогла, тоді перестануть вмирати росіяни, для економіки припиняться шалені витрати”.

Наостанок Борис Джонсон зазначив, що у нього є задум очолити НАТО та запевнив, що хоч би на якій посаді він не працював - підтримуватиме Україну.

Нагадаємо, вчора у Єдиних новинах ТСН провела вечірній спецефір, у якому пригадали думки та розмови в ефірі 1+1 річної давнини. Також у новинному марафоні показали документальний фільм спеціальної кореспондентки ТСН у США Ольги Кошеленко “Розвідка у голові диктатора” про таємниці американський спецслужб, які заздалегідь досконально знали про агресивні плани кремля. А рівно о четвертій ранку 24 лютого ведучі ТСН, як і рік тому, були в ефірі разом із українцями та розпочали новинний марафон у момент річниці вторгнення.

Дивіться ТСН у Національному марафоні “Єдині новини” та щодня о 19:30 на YouTube ТСН.

Новини по темі