У Чорному морі масово гинуть дельфіни через дії російських окупантів

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
У Чорному морі через окупантів масово гинуть дельфіни
Facebook/ Ivan Plachkov

Через російських окупантів у Чорному морі загинуло кілька сотень дельфінів

Поділитися:

На узбережжі Чорного моря від початку повномасштабного вторгнення росії знаходять загиблих дельфінів, які постраждали від присутності російського флоту. Через небезпеку екологи не можуть оцінити реальні розміри завданої шкоди. Про це повідомляє еколог Іван Русєв на своїй сторінці в Facebook.

"Оглядом загиблих тварин було встановлено, що на загиблих дельфінах немає слідів сіток, або відрізаних хвостів, що є дуже показовим, коли дельфіни попадаються в браконьєрські сітки і браконьєри їх викидають. У зв'язку з військовими діями, масштаби загибелі зараз маловідомі, тому що неможливо обстежити ділянки узбережжя моря. А викинутого морем дельфіна швидко з'їдають хижаки, мартини і рештки тварини знову забирає море, або засипає піском", — розповідає еколог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звернення 1+1 media та Rewilding Ukraine щодо необхідності захисту тварин, які страждають від війни рф в Україні

Іван Русєв припускає, що основна причини загибелі дельфінів — присутність флоту рф у Чорному морі:

"Всім відомо, що рашисти перекрили судноплавство в Чорному морі та замінували частину його акваторії. Вони постійно стріляють потужними снарядами з надводних і підводних човнів. Варвари також використовують військові гідролокатори і це негативно впливає на тварин, або дельфіни потрапляють у зону опромінення навігаційних приладів судна рашистів, а це виводить з ладу орган слуху дельфінів. Вони перестають добре сприймати ехо-сигнали ... Втративши орієнтацію та «засліплені» тварини приголомшені і втрачають акустичний контроль над середовищем. Вони в паніці можуть викидатися на берег і гинути. І звісно, що у звичайних умовах ці тварини за допомогою ехо-сигналів, що відображаються, можуть визначити що знаходиться попереду — берег, скеля або риба, а в разі поразки слуху вони можуть цього не помітити. Таким чином, дії військово-морського флоту варварів з застосуванням гідролокаторів, зараз, в військовий період, впливають на дельфінів і приводять їх до стресової ситуації або до загибелі".

Як війна спричинила масову загибель дельфінів, дивіться сюжет:

Новини по темі