Ведуча "1+1 Марафон" Соломія Вітвіцька розповіла, як отримала нові навички першої домедичної допомоги

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Соломія Вітвіцька отримала нові навички першої домедичної допомоги

Соломія Вітвіцька пройшла курс першої домедичної допомоги та розповіла, чому навчилася.

Поділитися:

Соломія Вітвіцька, ведуча ТСН та 1+1 Марафон, пройшла курс першої домедичної допомоги – STB (Stop The Bleed) від команди Rhythm. Зокрема ведуча вчилася, як правильно і швидко зупиняти кровотечу, тампонувати рану, накладати турнікет тощо. 

Головний інструктор курсу – військовий медик кримськотатарського походження Асан Ісенаджиєв, який боронив «Азовсталь», а потім пережив полон, катування та теракт в Оленівці. Ведуча розповіла, що курс складався з теоретичної (20%) та практичної (80%) частини. Після теоретичної частини було відпрацювання навичок у стресовій кімнаті – де задимлено, гучно, поранений кричить. 

«Стрес кімната – це симулятор реальних подій за яких необхідно допомагати пораненим. Коли заходиш до стресової кімнати насправді нічого не видно. Навколо – дим, що імітує вибухи. Важко дихати. Кричить поранений. У моїй ситуації поруч ще сиділа дівчина-свідок, що панікувала, заважаючи підібратися ближче. Усе дуже наближено до реальних подій. За всіх цих обставин потрібно зібратися й довести до автоматизму всі дії, у правильній послідовності якомога швидше та правильніше надати допомогу. І, зокрема не всі в змозі пройти крізь це, у всіх свої реакції, у всіх свої методи роботи. Але це був дуже корисний досвід», – коментує Соломія.

Соломія Вітвіцька

Ведуча розповіла, що вона проходила схожий курс від Червоного Хреста у 2015 році, і отримала сертифікат, що відповідає міжнародним стандартам. Також, коли Соломія  організовувала концерти в АТО – то їм з артистами, котрі з нею їздили на передову, організували тренінг, практично в бойових умовах. Ведуча зазначає, що знаннями першої домедичної допомоги має володіти кожен українець – не тільки військові чи медики, а і цивільні. 

«Я вкотре відвідую курси першої допомоги і всім раджу проходити їх мінімум раз на рік. Нині, в час війни, ризики отримати поранення чи бути свідком, як хтось інший постраждав, в рази зростають. І елементарні навички першої допомоги можуть врятувати життя!», – розповіла Вітвіцька.

Соломія Вітвіцька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі