Замість телефона та ноутбука: 14-річний Артем придбав на зароблені гроші подарунок для ЗСУ

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
14-річний Артем заробив на подарунок для ЗСУ: подробиці в ТСН

14-річний хлопчик все літо працював у Великій Британі, щоб назбирати гроші.

Поділитися:

14-річний Артем разом з мамою був змушений покинути Нову Каховку через вторгнення російських загарбників. Прилетівши до Великої Британії, хлопчик почав працювати після школи. Все літо він відкладав кошти на ноутбук та телефон, але потім вирішив зробити подарунок солдатам Сил оборони України. Що придбав, як виїжджав із міста з мамою та братом з окупації, і де працював розповіли в сюжеті ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15-річний герой: підліток Андрій допоміг знищити колону ворожої техніки, вправно використовуючи свій дрон

Артем приїхав в Британію з мамою та молодшим братом, тікаючи від росіян, які з перших днів повномасштабного вторгнення захопили Нову каховку. Мама хлопчика, Олеся, почала отримувати погрози за свою проукраїнську позицію, бо відмовляла земляків брати гуманітарку від окупантів. У Британії родину прихистила місцева жителька Джанет. Вона допомогла Артемові підшукати першу роботу. Далі мама розмістила пост в соцмережах і хлопцеві почали пропонувати різні підробітки.

За літо власною працею Артем зміг назбирати 15, 5 тисяч грн. Каже, що сума невелика, але радий допомогти ЗСУ. Військовим він придбав теплі зимові берці.

"Перша робота моя була пофарбувати паркан. Дуже багато людей запрошували мене працювати в саду, тобто виривати бур'ян, загрібати листя, підмітати тощо. Найбільше мені подобається мити машину", — ділиться 14-річний Артем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двічі переселенка: 8-річна дівчинка збирає гроші для ЗСУ (історія у сюжеті ТСН)

Мама юнака зізнається, хлопчик завжди був небайдужим. Саме тому вона не здивувалася, коли син захотів допомогти українським захисникам:

"У першому класі, це був 2015-2016 навчальний рік, школа збирала на допомогу воїнам АТО. Пам'ятаю, як прибігає Артемчик з запаленими оченятами і каже: "Мамо, школа збирає воїнам АТО, я також хочу долучитися". Дивлюся, а він вже несе з льоху баночки з консерваціями".

Наосатнок Артем побажав, щоб українські захисники якомога швидше змогли звільнити Нову Каховку, яка знаходиться на лівобережжі Херсонщини.

Новини по темі