Як правильно вигулювати собаку в дощ? (коментує кінолог)

Завтра осінь, проте дощова погода вже настала: вигулювати собак стає все важче. Чи варто їм вдягати дощовики?

Поділитися:

Як варто готувати тваринок до дощової погоди? Чи варто купляти улюбленцям спеціальні костюми? До студії "Твій день" завітав кінолог Владислав Плахтій разом зі своєю собачкою — овчаркою Ірою та відповів на всі запитання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Взяти тваринку з притулку: експерт-кінолог розказує про важливі аспекти цього рішення

Коли краще гуляти: до дощу чи після? Кінолог розповів, що важливий розпорядок, проте треба адекватно розраховувати свої можливості та погодні умови: в сильну зливу, звісно, краще не йти, перечекати, якщо не встигли погуляти до неї. Найідеальніше — до:

Насправді вулична слизкість, хоч в творин і є кігті, заважає їм, вони можуть послизнутись. Дуже часто люди гуляють під домами, тому краще дивитись під лапи та прибирати каміння. Ребра — це найвразливіші місця, а їх можна зламати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пережити спеку: чи треба стригти домашніх тварин (коментує кінолог)

Кінолог радить мати дощовики та навіть взуття для собак, проте оминати калюжі. Владислав Плахтій розповів, чи мати дощовик — це прихма людини, чи необхідність собаці:

50/50. По-перше, не всім подобається бути мокрими, собакам теж. А по-друге, це зручно вдома, бо тоді меньша потрібність мити собаку. Собаку не корисно мити кожного дня, його шкіра має виділяти потрібний жир. До того ж, якщо собаку мити часто, то й собачого запаху буде більше.

Владислав поділився, що багато людей здалеку, побачивши його Іру, можуть злякатися: овчарка — це мисливська собака. Напад собаки, особливо яка не в наморднику та не на мотузці, може статися з кожним. Як втекти від роздратованого пса розповів у цьому сюжеті: