Як приготувати оригінальні начинки для вареників (рецепти від шоу «Твій день»)

Вареники — та українська страва, з якою можна експериментувати. Які можна зробити цікаві начинки для них?

Поділитися:

Головний компонент смачної української національної страви, вареників — це начинка. Вона може перетворити смаколик як на повноцінний обід, так і на легкий десерт. Варіантів існує безліч: вареники можуть поєднувати різноманітні начинки від пряно-солоних, до фруктово-солодких. У шоу "Твій день" розповіли про п'ять незвичних начинок, які вас вразять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖКостянтин Грубич та Володимир Рабчун влаштували батл кухарів на кухні «Твій день»: чиї вареники смачніші?

► Вареники в Україні їли ще з давніх-давен. Вважалося, що страва існувала ще з часів язичництва. Тоді їх ототожнювали з місяцем та використовували як жертовну їжу. Вареники також оспівували в літературі, а в Канаді навіть стоїть пам'ятник страві заввишки в 9 метрів та вагою майже 3 тонни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати з броколі, щоб вся родина їла корисний овоч: пиріг з броколі та сиром (рецепт Руслани Писанки)

Цікаві начинки для вареників

  1. Квашені огірки. 7-8 квашених огірків потерти на грубій терці, дати стекти розсолу, додати майонез, чорний перець. Усе перемішати та можна ліпити! 
  2. Квасолева начинка з грибами. Відварити квасолю, змолоти, цибулю підсмажити на олії. Додати порізані печериці та смажити до випаровування рідини. Змішати з квасолею. Приправити на смак.
  3. Капуста + гриби + оселедець. Підсмажити капусту, додати печериці та цибулю. Почищений оселедець дрібно нарізати та приправити. Додати до капусти. Коли схолоне, можна ліпити.
  4. Шоколадна начинка з вишнями. Знадобляться розморожена або консервована вишня без кісточок та плитка шоколаду. У кожен вареник покладіть кілька вишень та невеликий шматочок шоколаду.
  5. Макова начинка. Варто змолоти мак, додати цукор, добре вимішати та можна готувати. Аби тісто не розповзлося, їх слід варити одразу після ліплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гречаники: як приготувати котлети з гречкою в духовці та тушковані в томатному соусі (рецепт від Нелі Шовкопляс)

Ще вареники можна зробити різноколірними. Варто лише додати до тіста природні барвники. Тож пробуйте різноманітні рецепти та смакуйте!

різноколірні вареники, разноцветные вареники /ФОТО: Pinterest/reddit.com

Готуємо начинки для круасанів, дивіться сюжет: