Гречаники: як приготувати котлети з гречкою в духовці та тушковані в томатному соусі (рецепт від Нелі Шовкопляс)
Як приготувати смачні гречаники? На кухні «Сніданку з 1+1» готує Неля Шовкопляс.
Як приготувати котлети з гречкою, які називають гречаниками? На кухні «Сніданку з 1+1» цю смачну та поживну страву готувала Неля Шовкопляс.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємо соковиті дієтичні котлети по родинному рецепту мами Іванни Онуфрійчук, ведучої голдруму "Танців з зірками"
Інгредієнти
Отже, для приготування порції гречаників, нам знадобиться:
- 500 г фаршу;
- 200 г гречки відвареної;
- 2 яйця;
- 1 цибулина;
- 400 г очищених томатів або томатна паста;
- сіль, перець, борошно, олія.
Дивіться, як Євген Клопотенко приготував бурякове пюре з котлетою:
Варіанти приготування гречаників
Неля Шовкопляс запропонувала 2 варіанти приготування гречаників: у духовці та методом тушкування на сковорідці.
►Дрібно нарізаємо цибулю та обсмажуємо її на окремій пательні. Потім додаємо томати чи томатну пасту і тушкуємо 5-7 хв. Соус готовий!
►У глибоку миску дістаємо фарш, вибиваємо 2 яйця, мілко нарізану цибулю.
►До суміші додаємо попередньо відварену гречку і все гарно перемішуємо.
►Ліпимо котлети і обвалюємо їх у борошні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємо тушковану рибу з морквою (рецепт "Сніданка. Вихідного")
Далі, якщо ви обрали спосіб приготування у духовці, варто її попередньо розігріти. Потім викласти гречаники на змазану олією форму і поставити випікатися на 30 хвилин при температурі 220℃.
Якщо ви вирішили спробувати тушковані гречаники, помістіть їх на пательню та тушкуйте на невеликому вогні до готовності, періодично перевертаючи на інший бік.
Коли страва готова, до неї варто додати томатний соус. Смачного!
ФОТО: pixabay.com/RitaE