Що приготувати з броколі, щоб вся родина їла корисний овоч: пиріг з броколі та сиром (рецепт Руслани Писанки)

Руслана Писанка приготувала пиріг з броколі та сиром та бульйоном.

Поділитися:

Броколі містить в собі багато корисних речовин, такі як вітаміни А, В, С тощо. За вмістом вітаміну A броколі перевершує всі інші види капуст, а за вмістом кальцію перевершує навіть молоко! Однак цей вид капусти в чистому виді, на жаль, полюбляють не всі. Проте сьогодні на кухні "Твого дня" Руслана Писанка зробила неймовірно смачний пиріг з броколі та сиром, а також доповнила страву курячим бульйоном. Як приготувати такий смаколик?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодна кутя: коли готують третю кутю на січневі свята

Для того, аби приготувати пиріг з броколі та сиром, вам знадобляться:

  • 400 г листкове тісто
  • 300 г броколі
  • 200 г адигейський сир
  • 70 г твердий сир
  • 250 г сметана
  • 20 г зелень
  • 15 г кукурудзяний крохмаль
  • Сіль
  • Перець.

Етапи приготування:

1. Нашинкуйте броколі для пирога. Проваріть його 3 хвилини, інакше вона буде м'якою, а також розподіліть суцвіття. Нарізайте адигейський сир невеликими кубиками.

2. Технологія пирога — кіш лорен. Покладіть форму на пергамент. Для того, щоб тісто під час випікання не піднялося, треба у форму покласти тісто та горох. Випікати 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Руслана Писанка пояснила, для чого потрібен горох:

Якщо ми покладемо вологу начинку, пиріг розкваситься. Горох придавлює тісто, без гороху воно підніметься. Можна замість гороху використати квасоль.

3. Для того, аби зробити заливку пирога, використовуємо сметану. Додайте в неї 15 грамів кукурудзяного крохмалю. Руслана розповіла:

Коли крохмаль нагріється в сметані, він дасть кисіль. Воно зафіксує наше наповнення пирога.

4. Після випікання форма тіста вже суха. Туди варто додати сир, а також сметану з капустою — це буде наша заливка, начинка. Проте, як зазначила ведуча, коли ви маєте листкове тісто, всередину можна покласти що завгодно:

Пиріг триматиме вологу та заливка залишиться між сиром та броколі. Нам треба їх скріпити. Начинка може бути будь-якою, головне її правильно "запакувати" та додати сіль та перець.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Післяноворічна закуска: рецепт сирних паличок

Для того, аби приготувати курячий бульйон, нам знадобляться:

  • 1 кг курячі ніжки
  • 2 л вода
  • 1 шт. цибуля
  • 1 шт. морква
  • 3 шт. лавровий лист
  • 2 зуб. часник
  • Розмарин
  • Зелень
  • Сіль
  • Перець.

Етапи приготування:

1. Вилийте воду, в якій варилося броколі в бульйон. Поживні речовини є й у воді, в який варилася капуста.

2. Відваріть курячі ніжки та моркву. Обов’язково має бути цибуля, бо вона надає приємний смак. Руслана Писанка сказала:

Можна ще додати туди часник. Це такий лайфхак для тих, хто любить нові смаки.

4. Варіть на невеличкому вогні для того, аби бульйон був прозорим. Головне в бульйоні – треба знімати пінку та додавати тільки тоді овочі. 

Смачного!