Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Як приготувати смачну запіканку з кабачків: рецепт «шарлотки» з кабачків від Руслани Писанки

Літо — сезон кабачків. Вони прості у приготуванні та доступні за ціною, тому не приготувати літом запіканку з кабачків просто неможливо. Радимо спробувати рецепт від Руслани Писанки.

Ведуча денного шоу «Твій день» Руслана Пасанка поділилася швидким низькокалорійним і дуже смачним рецептом шарлотки з кабачків.

Для приготування основи пирога знадобиться:

Кабачок - 3 шт
Цибулина - 1 шт
Твердий сир - 50 г
Часник - 3 зубчики
гілочка кропу - 3 шт

Для приготування заливки необхідно:

Сметана - 250 г
Яйця - 3 шт
Борошно - 200г
Розпушувач - 3г
Мускатний горіх - 0,5 ч.л. 
Сіль, перець - за смаком

Технологія приготування шарлотки з кабачків схожа з технологією приготування всім відомої шарлотки з яблук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірмова окрошка від Руслани Писанки: рецепт найпопулярнішої страви літа

Кабачок на 95% складається з води, в ньому велика кількість вітамінів і мінеральних речовин. Овоч багатий вітамінами В1, В2 і має великий вміст вітаміну С. Кабачки не викликають алергії та сприяють нормалізації ваги.

Як приготувати шарлотку з кабачків

Для приготування тіста для шарлотки з кабачків необхідно:

Нарізати кабачки невеликими кубиками — чим менше будуть шматочки, тим швидше пропечеться пиріг. Додати до кабачків сметану. Вона зробить тісто м'яким та ніжним. Окремо збити яйця, додати в них борошно і натертий твердий сир. Після цього додати нарізану півкільцями цибулю (або подрібнену шматочками) та зелень. Посипати суміш невеликою кількістю мускатного горіха, солі та перцю, додати розпушувач. Отриману суміш з'єднати з кабачками та ретельно перемішати. Ось і все — тісто для шарлотки готове.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червоний борщ із полуниць: готує Руслан Сенічкін (РЕЦЕПТ)

Перекладаємо його в деко, попередньо застелене пергаментним папером і ставимо в духовку на 40 хвилин. Смачного!

2021-07-18
Новини
Новини