Червоний борщ із полуниць: готує Руслан Сенічкін (РЕЦЕПТ)
Зараз сезон полуниці. З цієї смачної та корисної ягоди можна готувати цікаві страви, серед яких – полуничний борщ. Руслан Сенічкін приготував його в студії «Сніданку з 1+1».
Полуниця – це потужний антиоксидант, вона багата на вітамін С та сповільнює процеси старіння. Крім того, полуниця – це ще й дуже смачно! Тож Руслан Сенічкін в ефірі ранкового шоу «Сніданок з 1+1» вирішив приготувати смачний і корисний полуничний борщ за рецептом одного із глядачів.
Інгредієнти
Отже, для порції цього «борщу» на 2 особи знадобиться:
- 400 г полуниці
- 3 столові ложки цукру
- половинка лимону
- 100 мл сметани
- 30 г печива або кокосова стружка
- м’ята за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страви з кабачків: Руслан Сенічкін готує фаршировані кабачки з моцарелою та помідорами (РЕЦЕПТ)
Приготування
- Полуницю слід очистити від хвостиків, помити та покласти до чаші блендера.
- Додати до неї цукор, якщо сорт полуниці не надто солодкий. Можна і не солодити, це за бажанням.
- Вичавити у чашу блендера декілька крапель соку лимона, щоб зробити страву більш вираженою за смаком.
- Додати сметану, трішки м’яти (вона надасть свіжості смаку).
- Перебити все у блендері до однорідної маси.
- Викласти страву у тарілки або ж у склянки за бажанням, прикрасити шматочком полуниці та листям м’яти.
- Потовкти печиво та прикрасити ним страву. Також можна посипати її кокосовою стружкою.
Полуничний борщ готовий. Смачного!
Фото: Pexels/Anthony Shkraba
Процес приготування страви Русланом Сенічкіним можна побачити у «Сніданку з 1+1»: