Як вибрати собаку та знайти до неї підхід: радить кінолог Владислав Плахтій

Як правильно вибрати собаку та її виховати: поради кінолога. Чим особливі собаки із притулку.
Pexels/ Maksim Goncharenok

На денне шоу «Твій день» завітав кінолог і розповів, на що звернути увагу при виборі собаки та як навчити її найпростішим командам.

Поділитися:

Зізнавайтесь, хоча б раз у житті замислювалися над тим, щоб завести собаку? Чи, можливо, у Вас вже є такий домашній улюбленець? Тоді звіряйте поради кінолога Владислава Плахтія зі своїм життєвим досвідом та доповнюйте. А радить Владислав перед тим, як завести собаку, відповісти собі чесно на три запитання:
1. Чи готові Ви постійно проводити час зі своєю собакою? Зранку та ввечері вигулювати?
2. Чи є у Вас фінанси для догляду за собакою?
3. Чи вистачить емоційного ресурсу приймати та коригувати всі нюанси поведінки собаки, яка може бути дуже непередбаченою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на 31 травня для всіх знаків зодіаку: дійте рішуче

Якщо Ви все обдумали і приступили до вибору власне собаки, то кінолог Владислав радить подумати про наступне:
- чи плануєте Ви авіаперельоти із собакою? Якщо так, то зверніть увагу на невеликих собак;
- плануєте жити в квартирі чи в будинку? Це теж визначає розмір собаки. Навіть якщо комфортно Вам, то може бути некомфортно собаці;
- візуальний вигляд та догляд за собакою — саме це впливає на вибір породи.

Де взяти собаку: стереотипи про притулок для тварин

Ведучі шоу "Твій день" поцікавилися у кінолога, чи правда, що у притулках, як правило, дуже хворобливі собаки, що потребують значно більше догляду.

Треба розуміти, що хворобливі собаки бувають як породисті за великі кошти, так і з притулку. Як правило, в притулку попереджають про особливий стан собак. Окрім того, там багато дорослих собак, поведінка яких вже є скоригованою та передбачуваною.

Ведуча Ірина Ванникова поцікавилася, як знайти підхід до собаки та чого не можна ні в якому разі робити.

Я відразу попереджую власників собак, а особливо дітей, що собак не можна бити, сварити та якось ображати. Собаку потрібно зацікавити грою разом з вами.

Ірина Ванникова розказала, що доглядає за двома собаками — маленьким тер'єром та великим лабрадором. Ведуча звернулася до кінолога за порадою — чи можна перевиховати капосну вдачу одного із своїх улюбленців. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша допомога при укусах комах та змій: чому не можна використовувати жгут та пінцет (ВІДЕО)

Так, це можна виправити. Якщо коротко: потрібно замінити зацікавленість. Щоб собаці було цікаво робити щось інше. А якщо в цей момент ще й гладити, то це буде подвійне заохочення.

Також у студії обговорили інтелект собак. За словами кінолога, найрозумнішими вважаються бордер-коллі та німецька вівчарка. Проте з його досвіду, найбільше впливає те, як собаку навчали та виховували з дитинства.

В ефірі шоу «Твій день» кінолог також показав, як навчити собаку найпростішим командам.