Хто відповідальний за безпеку дітей в школі та що має бути у рюкзаку кожного учня у тривожні часи (коментує освітній омбудсмен)

Безпека дітей: що має бути у рюкзаку кожного школяра у тривожні часи  (коментує освітні омбудсмен)
freepik.com

Що варто дати дитині з собою у школу та як визначити, хто в освітньому закладі відповідає за безпеку учнів? Розбиралися у «Твоєму дні».

Поділитися:

Сьогодні у шоу «Твій день» піднімали дуже важливе для багатьох батьків питання: що дитині покласти з собою до школи разом з підручниками та зошитами? Ми впевнені, що всі тривоги скоро минуть і сподіваємося, що речі з цих списків ніколи не знадобляться. Але знання – це наша сила, тому дослухаємося до порад освітнього омбудсмена Сергія Горбачова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де читати перевірену інформацію про ситуацію в Україні: офіційні джерела

Отже, Сергій Горбачов розповів, що наразі має бути у рюкзаку кожної дитини, яка йде до школи. Про це повинні подбати батьки.

Евакуаційний рюкзак дитинаФОТО: Facebook Освітній омбудсмен Сергій Горбачов

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сьогодні весь світ об’єднався навколо України", – Денис Шмигаль в ефірі 1+1 прокоментував економічну ситуацію в державі та глобальну підтримку України

Також освітній омбудсмен розповів про перелік речей, які повинні бути в кожному класі.

евакуаційний рюкзак класФОТО: Facebook Освітній омбудсмен Сергій Горбачов

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ваша довіра – це наша сила. Ми просимо вірити і довіряти Збройним силам», – заступниця міністра оборони Ганна Маляр у шоу «Твій вечір»

Крім того, Сергій Горбачов дав поради керівникам шкіл, що треба закупити наразі для кожного освітнього закладу.

невідкладні речі школа

Хто ж відповідальний за дітей, коли вони перебувають у школі? Сергій Горбачов наголошує:

«За те, що відбувається в школі, відповідає директор. Я закликаю всіх керівників закладів освіти дати зараз людям найголовніше – інформацію для розуміння, що треба робити, якщо буде потрібно негайно діяти. Це прямий обов’язок керівника закладу освіти».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без паніки: як не піддатися масовим тривогам (розповідає психотерапевт Олег Чабан)

Якщо ж справа дійде до евакуації, дітей евакуює та доросла людина, яка знаходиться в цей момент з ними. Дуже бажано, щоб у ці дні в школах були проведенні навчання, на яких дітям покажуть, куди і за яким алгоритмом треба рухатися в разі евакуації.

Дивіться, як психотерапевт Олег Чабан розповів, чому людям важливо ділитися власними переживаннями: