Як повернути пристрасть у стосунках: чому вона зникає та чи впливає на це час (коментує відома психологиня Наталія Холоденко)

Як повернути пристрасть у стосунки - поради психолога
Pexels/Elina Fairytale

Що таке пристрасть, від чого залежить тривалість у стосунках та чи впливає вік на сексуальну активність?

Поділитися:

Чи можливо повернути пристрасть у стосунках та за який час можна відновити «вогник» між закоханими? На ці запитання відповіла психологиня Наталія Холоденко у денному випуску програми «Твій день».

Пристрасть — це основа стосунків, це сексуальний потяг між людьми у парі. Коли зникає сексуальний потяг та пристрасть, то пара, як правило, наближається до розлучення або до співіснування під одним дахом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Токсичні люди: як вони себе ведуть та розмовляють, і що робити, якщо токсичний шлюб/дитина/керівник (+ тест на власну токсичність від психолога Ганни Кушнерук)

Пристрасть — це коли я тебе хочу, пристрасть — це коли я тобою надихаюся, пристрасть — це коли я тобою захоплююсь та готовий заради тебе на все. Саме пристрасть виступає рушійною силою для роботи у стосунках.

Міфи зникнення пристрасті у стосунках

Існує багато міфів стосовно зникнення «вогнику» у стосунках між людьми. Один з міфів втрати пристрасті — тривалий час у стосунках. Увага — пристрасть не зникає із часом! Це можуть бути просто періоди емоційного підйому та спаду між людьми. 

Для відчуття власного вогника Наталія Холоденко радить поводити себе так, наче за вами хтось підглядає. Спостерігати, як змінюється власна поведінка та рухи під час цієї вправи. 

Пристрасть може зникнути в результаті зміни світогляду, коли одна людина стає не цікавою іншій, коли зникає повага між людьми. 

Пристрасть зникає не від тривалості стосунків, а від того, що в них відбувається, від того, як ми змінюємося. Тому, коли така ситуація виникає і постає питання, як відновити пристрасть — то нічого відновлювати і не варто. 

Ще один міф, що пристрасть зникає із віком. Це не так! Не варто боятися віку, навпаки, люди старшого віку більш досвідчені та меньше сором'язливі. Крім того, секс у будь-якому віці корисний для психологічного здоров'я.

як повернути пристрасть у стосунках людей старшого віку

Що робити для відновлення пристрасті у стосунках

Для того, щоб відновити пристрасть у стосунках та гостроту відчуттів Наталія Холоденко радить:

  •  час від часу спати в окремих кімнатах
  •  поставити пристрастрасть у стосунках у пріоритеті домашнім справам
  •  змінити манеру проведення часу разом із коханою людиною

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жити яскравим життям: психологічні техніки для тих, хто боїться щось пропустити і бути гіршим за інших

Кохайте один одного та будьте щасливі! Дивіться відео сюжет з Наталією Холоденко про відносини у парі: