Небезпечні телефони: чому варто протирати поверхню смартфону декілька разів на день? (коментує мікробіолог)

Чому варто дезінфікувати телефони?

Поділитися:

На гаджети маски не одягнеш, але захищатися від мікробів, які на них збираються, потрібно На пристроях, якими ми користуємось кожен день, оселяються непомітні для ока мікроби та бактерії. У середньому на поверхні телефону перебуває понад 7 тисяч мікроорганізмів, тому на його поверхні зустрічаються майже всі ті самі мікроорганізми, які зустрічаються на брудних руках: починаючи від кишкової палички, закінчуючи стафілококом чи навіть респіраторними вірусами. Мікробіолог Олена Лівінська у "Твоєму дні" розповіла, які процедури варто робити, аби захистити себе від небезпеки мікроорганізмів на поверхні телефону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третя магнітна буря лютого: коли чекати та як її пережити

Дослідження британських вчених показало, що мобільний телефон майже в 7 разів брудніший, ніж сидіння унітазу. Мікробіолог розповіла:

Невидима безпека таки існує, але не варто панікувати: щоразу, коли ви повертаєтесь звідкись та миєте руки, варто також приділяти увагу і гігієні мобільного пристрою. От якраз для нього можна використовувати дезінфікуючи засоби, або хоча б протирати серветкою. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як знизити тривожність: практичні рекомендації від МОЗ

Експерти рекомендують очищати смартфон мінімум раз на день, а ще після кожного відвідування громадських місць. Зробіть собі добру традицію проводити вашому телефону гігієнічні процедури й перед сном. Не варто забувати й про чохли, адже на силіконових та пластикових поверхнях концентрація бактерій більша на 7%, ніж на корпусі. Чисті гаджети — здорові ви!

На що треба звернути увагу, щоб виявити шахрая, який прикидається комунальником? Дивіться сюжет: