Німецькі гімнастки в закритому комбінезоні: революція в спортивній моді

Німецькі гімнастки змінили традиційне відверте трико на закритий комбінезон.

Поділитися:

Спортсменки все частіше обирають закриті комбінезони в знак протесту проти сексуалізації. Сара Фосс – знаменита німецька спортсменка, яка вразила на Олімпійських іграх не виступом, а костюмом: всі обговорюють її закритий комбінезон, що повністю закриває руки й ноги. Прокоментувала:

Ми хочемо показати, що гімнастика є прекрасною, незалежно від того, у що одягнені гімнастки. Найважливіше, щоб вони відчували себе комфортно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З проблемами булінгу, мобінгу (цькування на роботі), харасменту, сексизму зіштовхнеться Настя Глушко, головна героїня україномовного серіалу «Моя улюблена Страшко», прем’єра якого скоро відбудеться на 1+1.

Протест Сарри підтримали і її колеги. Дозвіл на вбрання німкені отримали від організаторів Олімпійських ігор. Правила олімпіади не забороняють одягати закриті костюми, єдина умова – купальник зі штанинами від стегна до щиколоток повинен мати елегантний дизайн.

Раніше гімнастки йшли на такий крок через релігійні переконання. До цього у такому трико німкені виступали на Чемпіонаті Європи у швейцарському Базелі. Тоді Сарра Фосс зізналась журналістам: у стислому одязі їй стало некомфортно. Її тіло змінилось під час статевого дозрівання.

Німкені не єдині, хто привернув до себе увагу своїм виглядом: на Чемпіонаті Європи з пляжного гандболу норвезькі гравчині одягли короткі шорти замість бікіні, бо так їм зручніше грати. За порушення правил команду оштрафували на 1,5 тисячі євро. 

Форма для гри в пляжний гандбол:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояс з карате, 4 мови, спорт та повернення в Україну: ведучий шоу «Твій день» Володимир Рабчун вперше дав інтерв’ю після гучної прем’єри

Такі відмінності у спортивній спільноті назвали дискримінаційними, а штраф безглуздим. На захист норвезьких гравчинь стала співачка Pink, яка написала такий допис в Twitter:

Я дуже пишаюся норвезькою жіночою командою з пляжного гандболу, яка протестує проти сексистських правил щодо своєї форми. Відмінно, дівчата. Я з радістю заплачу ваш штраф. Так тримати!

Команда денного шоу "Твій день" запитала в української гімнастки Стелли Захарової, як обирають форму українським спортсменкам, чи впливає на оцінку дизайн трико та що важливіше – зручність чи краса:

Гімнастика несе за собою гнучкість, красу (ніг, рук), витонченості. Це все повинно бути красиво видно, при цьому, щоб все було зручно. Навіть на тренуваннях не вдягали комбінезони, адже це нереально незручно. Коли гімнастка виходить в шортах, це не так естетично, чим коли вона вся в блискітках, в яскравому купальнику й звертає увагу своїм костюмом, проте якщо це всесвітньо відома гімнастка – для глядачів та суддів це не має значення, вони оцінюють її вправи.

А як вважаєте ви? Дивіться відео і формуйте свою думку.