Олімпійський чемпіон Жан Беленюк розповів про перші емоції після перемоги, Україну в серці та про любов до маминих налисників

Жан Беленюк в студії шоу "Твій день" розповів про олімпійську перемогу
Instagram/zhanbeleniuk

Олімпійський чемпіон, борець Жан Беленюк став сьогодні гостем шоу «Твій день». Він розповів, що значить для нього ця омріяна перемога.

Поділитися:

Жан Беленюк став єдиними українським спортсменом, який на Олімпіаді-2020 у Токіо здобув для України золоту медаль. Саме у греко-римській боротьбі завдяки Жану ми стали першими. Сьогодні спортсмен завітав до студії шоу «Твій день».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перше українське «золото» на Олімпіаді-2020: Жан Беленюк став кращим у греко-римській боротьбі

Жан Беленюк розповів про свої перші емоції і думки після перемоги:

Я подумав: все, ось мета, до якої я йшов стільки часу, займаючись боротьбою, нарешті досягнута. Кожен спортсмен бажає виграти олімпійські ігри, але одиницям це вдається. І коли я це зробив, мені так стало легко на душі. Потім я плакав.

Борець зізнається – у спорті 21 рік, проте останні 5 років щоранку думав про омріяне олімпійське «золото». А ще говорить, що тепер не знає, як буде далі себе мотивувати у спорті, адже найвищої мети вже досягнув.

Жан БеленюкФОТО: Instagram/zhanbeleniuk

Про те, що значить для нього Україна, спортсмен сказав:

Це моя батьківщина. Можливо, я для декого не асоціююся зі стандартним українцем, але іншої батьківщини в мене немає. Я тут народився, виріс, вона дала мені все, що я маю. Мене завжди тягне повернутися додому під час тривалих подорожей чи відряджень. Тут мій дім.

Жан зізнається – в побуті й досі російськомовний, проте із задоволенням переходить на українську. Йому дуже подобаються, як його сприймають люди, коли він спілкується саме державною мовою, якою володіє досконало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзивне інтерв’ю Жана Беленюка після повернення з Олімпіади: плани на майбутнє та запальний гопак

Ведучі поцікавилися, чим полюбляє поласувати знаний спортсмен. Жан зізнався – в нього доволі аскетичний раціон, проте він обожнює мамині налисники та іноді може собі дозволити з’їсти смаженої картоплі.

Жан БеленюкФОТО: Instagram/zhanbeleniuk

За перемогу на Олімпіада-2020 держава вже виплатила Жану Беленюку призові – 125 тисяч доларів. Він поки не вирішив, куди їх витратить, адже хоче про це гарно подумати. Спортсмен говорить:

Все треба робити зважено і правильно. І яку б ціль ви не поставили, її можна досягти. Головне – вірити в себе і робити все необхідне.

Дивіться відео візиту Жана Беленюка до студії шоу «Твій день»: