Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Що приготувати на Яблучний Спас: апетитний яблучний пиріг, запечені яблука з фруктами та яблучні мафіни (ТОП-3 простих рецепта)

страви з яблук на Спас
19 серпня відзначається Яблучний Спас. У цей день заведено збирати новий урожай яблук, освячувати їх в церкві та готувати різноманітні страви. Ми пропонуємо легкі та швидкі рецепти до святкового столу: запечені яблука, яблучний пиріг та яблучні мафіни.

19 серпня віряни відзначають свято Яблучного Спаса. Цього дня заведено готувати різноманітні страви з яблук та подавати їх до святкового столу. Ми пропонуємо найкращі рецепти з яблук на Яблучний Спас. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Другий Яблучний Спас: історія свята, традиції та прикмети

Що приготувати на яблучний Спас: рецепт яблук запечених з ягодами

Для приготування яблук запечених з ягодами необхідно взяти наступні продукти:

  • яблука — 4-5 шт
  • ягоди — малина, чорниця, лохина, смородина (за смаком)
  • цукрова пудра — 3 ст.л.
  • мед — 2 ч. л. 

Як приготувати яблука запечені з ягодами:

►Яблука помити та обережно вирізати серцевину.
►Опустити в окріп на 1-2 хвилини та просушити. 
►Наповнити середину яблука ягодами (можна використовувати родзинки та сушені фрукти) та полити медом. 
►Викласти на форму та запекти в духовці при 180 °С приблизно 15-20 хвилин. 
►Готові яблука прикрасити цукровою пудрою (гілочками м'яти, ягодами, корицею, горішками)

що приготувати на яблучний спас

Апетитний яблучний пиріг на свято Спасу 2021

Для приготування яблучного пирога необхідно взяти наступні продукти:

  • яблука — 3 шт
  • яйця — 4 шт
  • вершкове масло —2 ст.л.
  • цукор — 0,5 склянки
  • борошно — 1 склянка
  • лимон — сік 1/2 
  • цукрова пудра — 1 ч.л.
  • розпушувач — 0,5 ч.л.
  • панірувальні сухарі — 1 ч.л.
  • сіль — за смаком

Для приготування яблучного пирога необхідно:

►Яблука очистити від шкірки, видалити серединку, порізати кубиками та обваляти в борошні.
►Збити цукор з яйцями та додати сік з 1/2 лимону. 
►Додати просіяне борошно, розпушувач для тіста та дрібку солі. 
►Всі інгредієнти ретельно перемішати. 
►Додайте до отриманої суміші розтоплене вершкове масло та ще раз перемішайте. 
►Змастіть форму вершковим маслом та присипте її сухарями. 
►Вилийте половину тіста, викладіть начинку з яблук та залийте рештою тіста. 
►Поставте випікати яблучний пиріг у розігріту до 180 С духовку приблизно на 30 хвилин. 
►Готовий яблучний пиріг до Спасу посипте цукровою пудрою та подавайте до святкового столу.

що приготувати на яблучний спас

Рецепт приготування яблучних мафінів

Для приготування яблучних мафінів необхідно взяти наступні продукти: 

  • борошно — 1,5 склянки 
  • цукор — 0,5 склянки
  • олія — 0,5 склянки
  • яблука — 5 шт
  • яйця — 2 шт
  • цукрова пудра — 1 ст.л.
  • розпушувач — 1 ч.л.
  • ванільний цукор, сіль — за смаком

Для приготування яблучних мафінів необхідно: 

►Змішати в ємності яйця, цукор та додати олію.
►Додати до отриманої суміші просіяне борошно, розпушувач та сіль. 
►Ретельно перемішати всі інгредієнти до однорідної маси. 
►Одне яблуко необхідно очистити від шкірки та потерти на крупній тертці.
►Додати натерте яблуко до тіста та ретельно перемішати.
►Змастіть форми для мафінів олією та викладіть тісто. 
►Решту яблук очистіть та розріжте на половинки. Наріжте тоненькими смужками, але не дорізаючи половинки до кінця яблука (це краще робити довгим тоненьким ножем).
►Викладіть розрізані половинки яблук зверху на тісто та випікайте у розігрітій духовці (180 С) приблизно 30 хвилин. 
►Готові мафіни посипте цукровою пудрою та подавайте до столу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що не можна робити на Яблучний Спас: стародавні прикмети, повір'я та традиції

що приготувати на свято яблучного спасу

Смачного!

2021-08-18
Новини
Новини