Євген Клопотенко прокоментував хвилю хейту на нього після впровадження нового шкільного меню: «Тепер людям треба працювати більше»

Євген Клопотенко розповів, чому шкільне меню його авторства критикують

Впровадження нового меню у більшості шкіл та дитячих садочків спровокувало хвилю хейту на його автора, кулінара Євгена Клопотенка. Сьогодні він прокоментував її у шоу «Твій день».

Поділитися:

Автор нового шкільного меню, кулінар Євген Клопотенко завітав сьогодні до шоу «Твій день» та розповів, як він реагує на хейт через впровадження нового харчування у школах та дитячих садках. А також пояснив, чому, на його думку, не всім подобаються нові страви.

Євген Клопотенко прийшов у «Твій день» зі стравами, які віднині подають дітям у школах і садках: курячим філе в гірчичному соусі, овочевим соте та какао. Ведучі спробували всі страви і підкреслили, що в них вистачає і цукру, і солі на смак, не дивлячись на те, що новому меню закидають надмірну прісність їжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове шкільне меню: чим не задоволені батьки і діти та як це коментує Євген Клопотенко

Чому ж меню від Клопотенка зараз так активно хейтять? Євген пояснює це так:

«Як тільки я взявся до справи реформування шкільного харчування, я зрозумів, що буду отримувати на горіхи. Адже це зміни, їх ніхто не любить. Раніше в школах готували прості страви, тепер же людям треба працювати більше. І вони не задоволені».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове меню у школах і садках: як змінилося харчування в закладах освіти (роз'яснення МОЗ)

Також Євген Клопотенко наголосив, що багато шкільних їдальнь досі погано обладнані, тому в них важко приготувати страви з нового меню. Про це Клопотенко розповідає:

«Міністерство освіти і науки цього року вже виділило 1,5 мільярд гривень на оновлення їдалень. Тож керівництво навчальних закладів, їдальні яких потребують оновлення, повинне подати відповідну заявку на отримання субввенції».

Більше того, Євген Клопотенко запевняє, що час на це вже був, але не всі ним скористалися. Адже зміни у шкільному харчування вступили в силу ще з 1 вересня, проте 4 місяці був перехідний період без перевірок. Якщо за цей час школа нічого не зробила для покращення свого харчоблоку, то є питання до компетентності її керівництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євген Клопотенко розповів у «Світському житті», як мотивувати дітей їсти здорову їжу (відео)

Наразі, за інформацією від Євгена Клопотенка, 50-60% шкіл та дитячих садків вже перейшли на нове меню. І тих, кому воно подобається, так само багато, а, можливо, і більше, ніж хейтерів. Головне, що процес запущено, і наші діти хоча б у стінах навчальних закладів будуть їсти менше цукру і солі, а також напівфабрикатів.

Дивіться, Євген Клопотенко приготував бурякове пюре з котлетою (рецепт):

ФОТО: Instagram/klopotenko