Смородина у власному соці: робимо смачний та вітамінний соус із чорної смородини

Чорна смородина у власному соці: як приготувати соус з чорної смородини без цукру

Ароматну полуницю замінила смачна, багата вітамінами чорна смородина. З чудо-ягоди можна варити варення, компоти, робити запашні пироги, але ми пропонуємо приготувати неймовірно смачний соус: чорна смородина у власному соці.

Поділитися:

Садова блогерка Антоніна Лесик у денному шоу «Твій день» розказала про чудо-ягоду, яку люблять тисячі українців та приготувала секретний соус із чорної смородини. 

ЧОРНА СМОРОДИНА: користь та вітаміни

Ще з давніх-давен чорна смородина допомагала відновлювати кровообіг, оберігала від хвороб серцево-судинної системи, допомагала при гіпертонії, малокрів'ї та кровотечі ясен. Чорна смородина — прекрасний природний засіб для лікування гострих респіраторних захворювань, бронхіту та запалення легенів. Окрім ягід у чорної смородини корисні також листя. Їх можна нарізати, засушити, як інші лікарські засоби та використовувати для заварювання чаїв. Вони мають жарознижувальну, противірусну та потогінну дію. Взимку, під час епідемії простудних хвороб, будуть дуже в нагоді. 

як приготувати соус із чорної смородини

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заморозити малину цілою: покроковий рецепт зимового зберігання фруктів

Відомо, що чорна смородина займає друге місце після шипшини по вмісту вітаміну С, його в чотири рази більше, ніж в апельсинах та лимонах. Щоб забезпечити організму добову норму вітаміну С достатньо з'їдати 20 ягід в день.

Збирати чорну смородину необхідно, коли вона досягла насиченого чорного кольору. Це означає, що вона вже достигла та містить найбільшу кількість вітамінів.

Але можна піти нестандартним шляхом та зробити смачний ароматний соус із чорної смородини, який смакуватиме до м'яса, сиру або салатів. 

Чорна смородина у власному соці: як приготувати соус

Для приготування смачного і корисного соусу із чорної смородини необхідно взяти наступні продукти: 

  • чорна смородина - 0,5 кг
  • часник - 0,5 кг
  • цукор - 2 ч.л.
  • петрушка, кріп - 1 пучок
  • сіль, коріандр, чорний перець - за смаком

►Чорну смородину та зелень необхідно вимити та висушити. 

►Положити в чашу блендеру нарізаний кріп та петрушку, чорну смородину та зубчики часнику, додати трішки цукру, щоб врівноважити кислуватий смак смородини, чорний перець, сіль та мелений коріандр за смаком. Перебити всі  інгредієнти до однорідної консистенції.

Якщо ви хочете отримати ідеальний гладкий шовковистий соус, чорну смородину необхідно перебити в блендері, а потім, додатково, перетерти через сито, щоб прибрати кісточки та шкірку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заморозити спаржеву квасолю в домашніх умовах: покроковий рецепт збереження бобових

Якщо ви хочете заготовити чорну смородину на зиму без цукру, тоді необхідно проварити отриману суміш 5-7 хв та розлити в стерилізовані банки.

Смакуйте заготівлю з чорної смородини з шашликом, на барбекю. Він смачний, з тонкою кислинкою та дуже корисний. Ідеально доповнить м'ясні страви, салати та "сирну" тарілку.

Дивіться відео сюжет з покроковим рецептом приготування соусу с чорної смородини: