Як заморозити спаржеву квасолю в домашніх умовах: покроковий рецепт збереження бобових

Як правильно заморозити спаржеву квасолю на зиму

Спаржева квасоля — низькокалорійний, багатий вітамінами продукт. Страви з квасолі смачні, корисні і швидко готуються. Тому, щоб насолоджуватися бобовою культурою не тільки влітку, а й взимку — спробуйте заморозити її в морозильній камері.

Поділитися:

Чого тільки не приготуєш із замороженої спаржевої квасолі. Її можна гасити, варити, смажити й маринувати. Квасоля прекрасно поєднується з м'ясом, рибою, овочами, добре смакує як самостійне блюдо. У цій статті ми розповімо, як правильно заморозити спаржеву квасолю, щоб вона не втрачала своїх корисних властивостей при розморожуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заморозити малину цілою: покроковий рецепт зимового зберігання фруктів

Як заморозити стручкову квасолю

Для заморозки стручкової квасолі в морозильній камері найкраще використовувати молоді плоди.

Щоб страви виходили ніжними і смачними обирайте сорт квасолі без грубих прожилок

►Промийте стручки квасолі під холодною проточною водою та покладіть в друшляк або на рушник, щоб позбутися зайвої вологи.

►Відріжте кінчики і наріжте стручки квасолі на невеликі шматочки (2-3 см)

як приготувати спаржеву квасолю

►Перед тим, як заморозити спаржеву квасолю в домашніх умовах, обов'язково бланшуйте її в гарячій воді. Це допоможе зберегти гарний колір бобових після розморожування. Для цього необхідно закип'ятити воду (1 л), додати сіль (1 ч. Л.), Занурити квасоля в гарячу воду і проварити 2 хвилини.

►Вийміть бобові з гарячої води і швидко перекладіть в холодну. Залиште на 5 хвилин. Завдяки процесу бланшування, спаржева квасоля залишиться яскраво-зеленого кольору.

Якщо для заморозки ви використовуєте велику кількість квасолі, то повторите процес бланшування кілька разів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт кабачкової ікри на зиму: смак, як з дитинства

►Викладіть бланшовану квасолю на рушник та залишите на 20-30 хв до повного висихання.

►Щоб правильно заморозити спаржеву квасолю, акуратно розкладіть її на таці, в один шар, і відправте на ніч в морозильну камеру для заморозки. За цей час квасоля повністю заморозити і її можна буде перекласти в контейнер для подальшого зберігання.

Правильно заморожена стручковая квасоля збереже свої корисні властивості і буде радувати вас яскравим смаком в холодну пору року.

Дивіться відео сюжет рецепту приготування котлет з кабачків від Руслани Писанки 

Новини по темі