«Відморожений» став першим серіалом в Україні, доступним для незрячих людей

«Відморожений» став першим серіалом в Україні, доступним для незрячих людей | 1+1

Завдяки мобільному додадку.

Поділитися:

Сімейна комедія «Відморожений», прем’єра якої відбулась 16 грудня на 1+1, стала першим в Україні серіалом, доступним для показу незрячим людям. Серіал має формат зі звукоописом — додатковою звуковою доріжкою з описом візуальної частини фільму у мобільному додатку Earcatch.

Першими глядачами стрічки стали вихованці київської Спеціальної школи-інтернату №5 ім. Я. Батюка, а також члени Українського товариства сліпих (УТОС). На допрем’єрний показ серіалу завітав український співак та актор Дзідзьо (Михайло Хома), який виконав головну роль у серіалі. Подивитися комедію та зустрітися з улюбленим артистом діти зібрались заздалегідь. Перед початком показу вони засипали зірку питаннями про зйомки фільмів, творчий шлях, кар'єру та навіть заспівали разом декілька найулюбленіших пісень Дзідзьо.

«Я дуже пишаюсь, що «Відморожений» став першим в Україні серіалом, доступним для показу людям з порушенням зору. Мені хочеться, щоб така опція була більш популярною в Україні , і я радий, що завдяки трансляції на каналі 1+1 — вона доступна ширшій аудиторії. Філософія моєї творчості — чисте серце. Є люди, які не можуть бачити, чути, але вони відчувають серцем. А особливо діти. У них серце надзвичайно щире і добре, відчуття інакші, набагато глибші. Нам треба вчитися у них», — зворушливо прокоментував Михайло Хома.

За сюжетом серіалу, головний герой, якого й грає Дзідзьо, «заморозився» в кріокамері в далеких 90-х та «прокинувся» у сучасному світі. Але звичками та менталітетом залишився ще у минулому часі.

Діти залишилися у захваті й від серіалу, й від спілкування з виконавцем головної ролі. Після перегляду вони довго не відпускали артиста: обіймалися, робили спільні фото, підписували листівки та ділилися враженнями від комедії.

Звукоопис до фільму створила агенція «Доступне Кіно» за підтримки Українського культурного фонду, сприяння каналу 1+1 та команди DZIDZIOFILM. Для того, щоб дивитися фільм зі звукоописом, необхідно завантажити на смартфон спеціальний безкоштовний додаток Earcatch (Android та IOS). Під час показу серіалу по телебаченню, або онлайн, необхідно увімкнути додаток, після чого він синхронізується зі звуком на екрані та почне транслювати тифлокоментар.


Детальну інструкцію про використання додатку Earcatch можна знайти тут.

Нагадаємо, що прем’єра комедійного серіалу «Відморожений» на 1+1 відбулась з високими показниками телеперегляду. Загальна телевізійна аудиторія проекту склала 3,8 млн глядачів (4+ вся Україна). У середньому прем’єра пройшла з рейтингом 4,6% та часткою 17,8% за аудиторією 18-54 Україна та рейтингом 3,9% і часткою 16,6% за аудиторією 18-54 (50К+). Це найкращий старт україномовного серіалу 2019 року та найкращий старт серіалу власного виробництва телеканалу.

Також читай про цікаві подробиці про зйомки в серіалі від Дзідзьо .

Дивись анонс серіалу: