Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Чим годувати дітей в подорожі

Фуд-експерт Олексій Душка розповів, які продукти не зіпсуються у спеку.

На випадок походів на природу, для активного відпочинку з родиною на природі та на пляжі я придбав велику сумку-холодильник. Ці сумки зараз є різної форми і розмірів (навіть дитячі). І ціна доступна. Але якщо ви ще не придбали цей зручний гаджет, то пропоную вам кілька порад, які допоможуть вам уникнути отруєння їстівними продуктами у спеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не можна мити курку перед приготуванням

Табу: М’ясо, риба, яйця і молочні продукти. Вони псуються протягом кількох годин. Найбільша небезпека в тому, що на смак ви це не відчуєте, але хвороботворні бактерії, гриби і пліснява при високих температурах розмножуються в 10 разів швидше.

Виняток: Сиров’ялені ковбаси. Вони зберігатимуться близько 8 годин (за умови, що ви купили свіжий продукт). В дорогу краще візьміть нарізку у вакуумній упаковці – без доступу повітря цей продукт зберігатиметься ще довше.

Ознака, що ковбаса почала псуватися – це білий наліт на її шкірці.

Поради:

  • Купуйте найсвіжіше (чим ближче до кінцевого терміну придатності, тим швидше зіпсується продукт)
  • Намагайтеся не пити забагато рідини (якщо ви сидите, то ваш кровообіг уповільнюється, а збільшення рідини в організмі приведе до набряків, тож може з’явитись головний біль та піднятися тиск)
  • Споживайте менше солі – вона затримує воду у організмі
  • Всі продукти треба перед дорогою добряче вимити і просушити 
  • Упаковуйте їжу у ланчбокси, пакети із зіппером (замочком) – це практичніше, ніж звичайна фольга (а ще – зручно і не протікає)

Що брати з собою в дорогу:

  • Овочі, нарізані соломкою (морква, болгарський перець, селера, припущена броколі, маленькі огірки – але їх не треба нарізати)
  • Салад-джар або «Зсобойчики» – це салати у банці (овочі, крупи, паста. Головний принцип – соус кладіть першим, потім – максимально вологі інгредієнти і більш сухі – згори)
  • Хумус – завдяки білку і клітковині він дає відчуття ситості без важкості у шлунку
  • Сендвічі, лаваші, тортильї (з овочевою начинкою)
  • Овочеві роли
  • Зерновий хліб, сухарі
  • Горіхи, чищене насіння, фруктові чіпси 

Десерти:

  • Тверді фрукти (яблука, груші, зеленуваті нектарини)
  • Печиво, домашні кекси (бажано з цільнозернового борошна)

Більше інформації те секретів приготування – на особистій сторінці Олексія Душки в мережі Фейсбук. Олексій наразі навчається в кулінарній школі та прагне поділитися новими знаннями з усіма, хто цікавиться цим питанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обирати молочні продукти влітку

Життя без обману
Повні епізоди
2018-08-03