"Ми повинні кожен день нагадувати, що тут вмирають люди, що тут іде війна", – Жан Беленюк розповів, як застала його війна та як змінила (ексклюзив ЖВЛ)

Жан Беленюк розповів, як застала його війна та як змінила (ексклюзив ЖВЛ)
Instagram/zhanbeleniuk

Олімпійський чемпіон Жан Беленюк розповів про те, як його родина зустріла війну.

Поділитися:

Олімпійський чемпіон Токіо-2020, а нині — народний депутат  України Жан Беленюк розповів про свої військові будні та про те, як депутатів готували до ескалації з боку росії ексклюзивно для ЖВЛЖан Беленюк із самого початку вторгнення росії веде активну інформаційну підтримку України. Нещодавно він опублікував серію відео та фото, на яких видно наслідки звірств російської армії у Бучі, Ірпені та інших містах Київської області.

Олімпійський чемпіон Жан Беленюк розповів про те, як його родина зустріла війну. За його словами, найсильніше перші вибухи вдарили по мамі та песику Касперу. Жан Беленюк розповів чим він займається у Києві під час війни:

«Треба виконувати свої депутатські повноваження. Нас за цей час тричі збирали під куполом, щоб приймати необхідні для України закони. Я вивіз маму з собакою із самого початку і повернувся, тому що намагаюсь бути максимально корисним для людей і користуючись своєю популярністю та змогу комунікувати, допомагати, докладати певних зусиль. Було б не правильно, якби я цим не скористався".

Жан Беленюк
Фото: Instagram/zhanbeleniuk

Народний депутат розповів про свої військові будні:

«День від дня відрізняється. Мене багато хто знає і багато хто звертається: ЗСУ, хлопці з передової, коли їм чогось не вистачає. Інколи просто потрібно донести потрібну інформацію. Збираємо гуманітарну допомогу. Комунікую з бізнесом».

Жан зізнався, що завдяки тому, що він впізнавана особистість, йому вдається дістати необхідні речі через бізнесменів, яких він сам навіть не знає. Йому просто дають контакти і він домовляється, закриваючи певні задачі та потреби. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Важливо! Передайте всім": Дмитро Комаров пояснив правила поведінки на територіях, де побували війська рф

Жан Беленюк розказав, що підготовка спортсменів триває і під час війни. Наразі вирішено було українським спортсменам, зокрема, у греко-римській боротьбі, виступати на міжнародній арені та здобувати перемоги, щоб була можливість прославляти Україну та приковувати увагу до нашої країни та подій, що тут відбуваються. Олімпійський чемпіон, як і мільйони українців, зустрів війну 24 лютого, прокинувшись від звуку вибухів:

«Народних депутатів попереджали про таку ймовірність напередодні. Я до кінця не міг у це повірити, якщо чесно, як і багато людей. У нас була чітка інструкція, що робити, якщо не буде зв’язку та комунікації. Нам необхідно було зібратися з нардепами, щоб ввести воєнний стан, що ми і виконали».

Говорячи про свої відчуття, коли зрозумів, що почалась війна, та як почувала себе мама, Жан Беленюк розповів:

«Це дуже не комфортні відчуття, ти розумієш, що це дуже серйозно. Намагаєшся розібратися в ситуації. Я змін заспокоїтись і у мене були люди, яких мені довелось заспокоювати. Якщо ще я б панікував, це була б суцільна паніка. Мама не могла їсти кілька днів.  Навіть у собаки Каспера, якому вже 12,5 років, був стрес, він не міг ходити. У нього почали відмовляти задні лапи. Зараз вже все нормально».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Костянтин Грубич розповів, як під час війни працює зі своєю донькою на 1+1: "Наша справа реально рятує від трясовини відчаю і сумнівів у твоїй потрібності"

Жан Беленюк постійно знімає та викладає фото та відео наслідків звірств російських окупантів, оскільки вважає, що світ має це все бачити та ні на мить не має забувати про Україну:

«Ми повинні кожен день нагадувати, що тут вмирають люди, що тут іде війна, що росія вбиває наших громадян, що російські спортсмени мають бути забанені та нести покарання, як і усі ті зірки та пропагандисти, які дурять своїх глядачів».

Жан Беленюк розказав, які цілі ставить та що у житті змінила війна:

«Головна ціль – здобути перемогу! А свої плани, які були до, відпочинок та інше, відходять на задній план. Ми не маємо іншого виходу, як робити все для нашої перемоги. Якщо не буде цієї перемоги, то не відомо, що буде з країною, що буде з нами. У цій ситуації класно перевіряються люди, друзі, знайомі. Відкриваються з нових сторін, реальні обличчя тих людей, з ким спілкуєшся. Це велика ціна, яку ми платимо за нашу свободу. Увесь світ бачить спроможність наших збройних сил, які були суттєво недооцінені. Те, що ми бачимо, для багатьох було несподіванкою».

Дивіться повне інтерв'ю Жана Беленюка для ЖВЛ:

«Я – уособлення того, що Україна – толерантна держава!», – додав Беленюк.

Жан Беленюк зізнався, що після перемоги дуже хоче відпочити. Однак, наразі він про це навіть не думає, оскільки головне – досягти результату:

"Спочатку ми будемо святкували, а потім поїдемо відпочивати".