Святослав Гринчук: що пов'язує телеведучого з Джастіном Трюдо та який пірсинг ніколи не побачать глядачі ТСН

За ним у ранкових ефірах ТСН стежить уся країна. Святослав Гринчук святкує 5-річний ювілей у команді 1+1. Телеведучий відверто про роботу й особисте – ексклюзивно у ЖВЛ

Поділитися:

Як  математик став журналістом, як підкорив столицю та що пов’язує телеведучого з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та який пірсинг ніколи не побачать глядачі ТСН – Святослав Гринчук розповідає ексклюзивно для ЖВЛ.

Святослав Гринчук – єдиний чоловік серед телеведучих ТСН. Нині він святкує вже 5-річний ювілей у команді 1+1. Вдома Святослава так само оточують жінки: дружина Христя та донька Дзвінка.

Вихідні у телеведучого Святослава Гринчука проходять активно. Не дає засумувати Святославові 4-річна донька Дзвінка, яка з нетерпінням чекає вихідних, щоб розважитись. 

Мала найбільше любить активний відпочинок, дружина теж любить активний відпочинок. Я через них змушений у ньому брати участь, однак для мене ідеально – це я, диван та телевізор.  

З дружиною Христиною Святослав знайомий ще з 15 років. Зустрілися вони у Школі журналістики, разом навчалися у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Після закінчення університету у них зав’язались романтичні стосунки. Дружина переконує, що до шанувальниць не ревнує, оскільки повністю довіряє чоловікові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стася Ровінська про виховання трьох дітей: "Треба трохи понизити свої стандарти, інакше можна з’їхати з глузду"

Щодня Святослав читає доньці казки, а інколи й бере імпровізовані інтерв’ю.  Донька Дзвінка полюбляє спостерігати по телевізору і за татом, щоправда, не більше 5 хвилин. "Тату, що це таке? Ти був по телевізору, я тобі махала, а ти мені не махав у відповідь. Я спробував пояснити, що є нюанси...", – розповідає Святослав.

У дитинстві у Святослава були здібності до точних наук і батьки хотіли, щоб син здобув технічну освіту. 

У знайомого мого тата, який був математиком, був комп’ютер. Тоді я думав, якщо я буду математиком, то у мене теж буде комп’ютер.

У юності Святослав не цурався підробітку, щоб якомога більше розвантажити батьків: клеїв афіші та розносив газети.

Під час навчання в університеті, Святослав Гринчук не тільки сумлінно навчався, а й брав участь у студентській Лізі КВК. Також, ще у студентстві, Святослав із друзями затіяв незвичну традицію, якої дотримується й досі у повсякденному житті – ведучий шанувальник різнокольорових шкарпеток, точно як прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Я під нього не косплеїв, Я почав збирати кольорові шкарпетки ще до того, як дізнався, хто такий Джастін Трюдо.

Святослав з дитинства захоплювався футболом і шлях у журналістиці йому пощастило розпочинати зі спортивної журналістики.

Футбол – це свято. Люди занадто серйозно його сприймають. Це 22 мужики, які бігають за надувною кулькою. Це весело і позитивно.

Телеведучий і сам грав у футбол, однак зізнається, що працювати перед камерою йому вдавалось краще.

Після роботи репортером Святослава запросили стати телеведучим. Після 6 років у спортивній журналістиці Гринчук вирішив спробувати, і ось уже 5 років є ведучим ранкового випуску ТСН. Життя ведучого кардинально змінилося, однак характер Святослава лишився без змін. Навіть сережка після кожного ефіру повертається на місце. У вільний від роботи час Гринчук записує ролики в Tik Tok,

Мені доводилось брати інтерв’ю у млинця, у скелета, картини, і це те, що я з останнього можу згадати.

Коли треба говорити про дуже серйозні речі, Святослав намагається абстрагуватись. Однак, інколи це дуже важко і аж руки сіпаються.

У планах Святослава написати книгу та здійснити дитячу мрію – побувати в Дикій Африці.

Дивіться правила життя Григорія Чапкіса: секрети, які 91 рік підтримували його на висоті