Як зміцнити імунітет дитини восени: ТОП основних вітамінів

Як забезпечити дитину вітаминами восени
Freepik

Перелік основних вітамінів, які захистять дитячий організм під час холодів.

Поділитися:

Осінь — пора холодів та підвищеної ймовірності хвороб. Варто звернути увагу на здоров'я своїх дітей та забезпечити їх усіма необхідними речовинами, які допоможуть юному організму провести холодні пори року без труднощів та з хорошим самопочуттям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміцнити імунітет восени: перелік основних вітамінів

Які вітаміни потрібні дітям восени

► Вітамін С: зміцнює імунітет організму, допомагає боротися з вірусами, загоює рани, захищає від різних токсинів.  Джерела: ківі, цитрусові, манго, ананас, полуниця, чорниця, кавун, зелений та червоний перець, солодка картопля, помідори, броколі.

► Вітамін А: зміцнює зір та стан шкіри. Джерела: яйця, сир, молоко, йогурт, жирна риба.

► Вітамін D: бере участь в правильному обміні кальцію, а тому впливає на ріст дитини. Головним джерелом є сонячне світло, якого стає менше з холодами, тому варто подбати про додаткові джерела: жирна риба, яєчні жовтки. 

► Вітамін Е: необхідний для дитячого мозку, покращує пам'ять та здатність концентрувати увагу. Джерела: зелені листові овочі, рослинні олії.

Вітаміни

Фото: Freepik.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезон грипу та ГРВІ: джерела зараження, симптоми хвороби та профілактика

Як вік та стать впливають на потреби дитини у вітамінах

  • 6 місяців-4 років. Лікарі радять малюкам приймати добавки, що містять вітаміни А, С та D.
  • 4-10 років. Діти цієї вікової групи мають підвищену потребу у більшості вітамінів та мінералів, наприклад, вітаміни А, С та D.
  • 11-14 років. Через початок пубертатного періоду організм хлопчиків відчуває підвищену потребу в усіх вітамінах та мінералах, а дівчатка потребують більшої кількості мінералів, особливо заліза, коли в них починаються менструація. У цьому віці діти швидко ростуть, тому особливо важливо отримувати достатньо кальцію.
  • 15-18 років. В усіх підлітків цього віку потреби у багатьох вітамінах і мінералах практично нарівні з дорослими.
Новини по темі