“Який час, такий і гумор”, — Євген Кошовий розказав про жарти під час війни та концерт “Великий музичний Квартал” (ексклюзив)

Євген Кошовий пояснив, як змінився гумор під час війни

Євген Кошовий розповів про виступи на деокупованій Херсонщині за лаштунками “Великого музичного Кварталу”.

Поділитися:

Уже цієї суботи, 2 вересня, о 19:30 на “1+1 Україна” транслюватимуть другий концерт “Великого музичного Кварталу”. Актори “Вечірнього Кварталу” та “Жіночого Кварталу” покажуть нову програму, а гостями концерту стануть найвідоміші українські зірки. За лаштунками зйомок художній керівник “Вечірного Кварталу” Євген Кошовий  ексклюзивно для сайту 1+1 відповів на запитання про роботу “Вечірнього Кварталу” під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзивні відео виступів артистів на передовій та декомунізація “Батьківщини-Матері”: “1+1 Україна” покаже «Великий музичний Квартал»

Чому глядачам “1+1 Україна” варто подивитися благодійний концерт “Великий музичний Квартал”?

По-перше, бо це великий і святковий благодійний концерт. По-друге, є своя фішка: ми знімали зірок, які їздять з нами до військових, під час їхніх виступів перед нашими захисниками і захисницями. Це ексклюзивно для телеглядачів. Артисти будуть у досить атмосферних локаціях, а не у звичних концертних залах. Також у “Великому музичному Кварталі” будуть нові жарти і музичні номери. 

Скільки концертів команда “Вечірнього Кварталу” дала військовим від початку великої війни?

Уже більше ніж 300 виступів ми дали для військових з початку повномасштабної війни. Але ми їздимо до наших захисників ще з 2014 року.  Такі концерти потрібні нам теж, щоб на власні очі побачити, що відбувається. Коли читаєш новини, не завжди маєш повну картинку, а під час таких виїздів дізнаєшся все з перших уст. Часто щось йде не по плану, бувають і прильоти, і вибухи. Наприклад, під час однієї з поїздок на Харківщину наш потяг 40 хвилин стояв між Полтавою та Харковом через артилерійський обстріл. 

Яка реакція військових на ваші виступи?

Ми наперед не кажемо, що відвідаємо їх. Часто і ми самі не знаємо кінцевого пункту призначення — тому це сюрприз для обох сторін. Для деяких військових це справді несподіванка, бо ми їздимо в такі місця, куди ніхто більше не приїжджає. У нас колектив називається “Їздять ті, кого не шкода” (сміється — прим. ред.). Насправді їздять ті, хто не боїться туди їхати. З нами їздять дівчата-співачки в такі місця, куди не кожен чоловік поїхав би. Це, наприклад, TAYANNA, Наталя Могилевська, Злата Огнєвіч, KAZKA, ROXOLANA, і я їм всім за це дуже вдячний. Наша мета — допомогти військовим переключитися, розслабитися, набратися сил, підняти їм настрій та бойовий дух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Усі зараз працюють виключно на перемогу”, — Юрій Ткач про роботу під час війни та нові благодійні концерти “Вечірнього Кварталу”

Що вразило у крайньому виступі для військових?

Після крайнього візиту я годину їздив по місту і не знав куди себе подіти. Трохи емоційно накрило, але в порівнянні з тим, як хлопці та дівчата воюють, це дрібниці. Ми були у Харкові, зустрічалися із захисниками та захисницями. Завжди вражає їхній настрій під час цієї страшної війни. Завдяки цим емоціям тобі не те що хочеться жити — ти відчуваєш, що зобов'язаний це робити. 

“Ти приїжджаєш туди, дивишся у їхні очі і їдеш вже заряджений”.

Ви одними із перших дали концерти на деокупованій Херсонщині. Розкажіть як це було.

Саша Пікалов, Діма Шуров та Андрій Головань, автор пісень Студії “Квартал 95”, приїхали в Херсон одразу після деокупації, 18 листопада, коли ще туди майже нікого не пускали і першими виступили на центральній площі. Ще ми були у деокупованій Снігурівці, Миколаївської області. Там можна побачити, як синьо-жовтою фарбою замальовані “Z”. Разом зі співачками ROXOLANA, TAYANNA та Златою Огнєвіч давали концерт у Великій Олександрівці. Для місцевих жителів цей виступ був справжнім святом, тому що ми були першими артистами, які завітали до селища після деокупації. Звісно, ці деокуповані населені пункти сильно пошкоджені, адже їх рашисти буквально стирають із лиця землі. Бачити таке складно.

Чи знає Володимир Олександрович про ваші візити?

Звісно, знає. Ми зустрічалися та говорили про це. Цікаво співпадає, що коли він приїжджає на Схід із робочим візитом, то буває, що ми їдемо туди ж через два дні. Я йому пишу: “Ну як там, в розвідку ходив? Нормально все?”. Або ж коли ми перші кудись навідуємось, а потім він туди їде - я йому пишу: “Все добре, можна їхати”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жорсткий гумор та зворушливі номери: зірки "Вечірнього Кварталу" про нові благодійні концерти та жарти під час війни (інтерв’ю)

Як змінилися жарти за час великої війни?

“Який час, такий і гумор”.


Жарти стали “більш колючими”. Деякі кажуть: “Ви матюкаєтесь зі сцени, але ми розуміємо, що зараз без таких слів не можна”.

Підтримка бойового духу українських військових – важлива місія для акторів Студії «Квартал 95» ще із 2014 року. Від початку повномасштабної війни гумористи разом з друзями-артистами дали вже понад 300 концертів для наших захисників та захисниць. Виїжджали близько до передової, виступали у військових частинах, на полігонах, у госпіталях, в деокупованих містах та селах - щоб подякувати справжнім героям та підтримати всіх українців. У двох частинах святкового благодійного концерту “Великий музичний Квартал” до Дня Незалежності України глядачі “1+1 Україна” побачать відео із цих виступів та зворушливих зустрічей. До того ж на концерті гумористи будуть жартувати на актуальні теми, висміювати ворога, а відомі артисти виконають свої патріотичні хіти. Серед зіркових гостей «Великого музичного Кварталу» - Тіна Кароль, MONATIK, Наталя Могилевська, Злата Огнєвіч, SHUMEI, THE HARDKISS, Дмитро Pianoбой Шуров, TVORCHI, KAZKA, ROXOLANA, TAYANNA, Міша Крупін, KARTA SVITU.

Дивіться “Великий музичний Квартал” 2 вересня о 19:30 на “1+1 Україна”.

Для того, аби “1+1 Україна” був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому “1+1 Україна” через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити. 

1+1 Україна в Instagram
1+1 Україна в Facebook.