Перша леді США приїхала в Україну на День матері і зустрілася з Оленою Зеленською

Перша леді США приїхала в Україну на День матері і зустрілася з Оленою Зеленською
gettyimages.com

Джилл Байден спочатку навідала українських переселенців в Румунії та Словаччині, і згодом завітала також в Україну.

Поділитися:

Перша леді США Джилл Байден 5 травня вилетіла з Вашингтона для зустрічі з українськими переселенцями в Румунії та Словаччині. Дружина Президента США Джо Байдена поспілкувалася не лише з українськими біженцями, а й з працівниками гуманітарних організацій та військовими, декларуючи непохитну підтримку українському народу та озвучивши шляхи допомоги від США у протидії російській агресії.

Зворушливий пост на офіційній сторінці Першої леді в Інстаграм з'явився сьогодні в День матері

"Цього Дня матері я хотіла бути з українськими матерями та їхніми дітьми. За останні кілька місяців дуже багатьом українцям довелося залишити свої будинки, що змусило їх залишити своїх близьких. Як мати, я можу тільки уявити, яке горе і тривогу вони змушені відчувати щодня через неспровокований напад росії. Я на власні очі бачила, як жителі Словаччини та Румунії відкрили свої будинки, свої школи, свої лікарні та свої серця. Водночас ми всі єдині для України. Я сподіваюся, що, перебуваючи тут, я зможу передати світові, наскільки їхня сила та стійкість надихають світ, і нагадати їм, що вони не самотні".

Свій допис Перша леді завершила символічним емоджі у вигляді квітки соняшника, який став символом українського спротиву у боротьбі за нашу землю.

Сьогодні стало відомо, що Перша леді завітала і до Ужгороду, де зустрілася з Оленою Зеленською, Першою леді України.

Журналісти повідомляють, що Джилл Байден та Олена Зеленська відвідали школу в Ужгороді, де розмістилися тимчасово переміщені особи з областей України, де наразі ведуться бойові дії. 

Візит Джилл Байден тримався в таємниці та не анонсувався для преси. Відомо, що Перша леді США вже залишила Україну.

Новини по темі