Як зміниться з вересня харчування в школах: розказують Олена Зеленська та Євген Клопотенко

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Що зміниться в школах з першого вересня: шкільне харчування

За останні півроку під час перевірок українських шкіл Держпродспоживслужба вилучила понад 3 тис. кг небезпечних харчових продуктів. Це втричі більше, ніж за аналогічний період минулого року. Поточний 2021 рік присвячено оновленню меню в українських школах

Поділитися:

Кабмін вже затвердив вже нові норми харчування, що запрацюють з першого вересня. Нововведення прокоментувала Олена Зеленська у ефірі програми «Сніданок з 1+1».

Перша леді зізналася, що апетитом особливим в дитинстві не хизувалася. Шкільна їдальня у неї асоціюється з котлетами та тушкованою капустою, проте вона любила там їсти лише чайок та хліб з маслом.

Як мама, я завжди думаю про те, чим харчуються мої діти, коли вони не вдома. П’ять днів на тижні майже весь день діти проводять не вдома і не можемо проконтролювати, що вони їдять і що купують в шкільному буфеті. Тоді як наше здоров’я з дитинства – це здобуток для майбутнього. Якщо ми хочемо, щоб наші люди в майбутньому були здорові так активні, то ми повинні дбати про дітей.

Олена Зеленська 1+1
Євген Клопотенко розказав, що нове харчування буде з новими підходами, новими смаками. 

Сосісок більше не буде! Нарешті будуть спеції – я чотири роки просив, щоб це сталося. Їжа нарешті стане не лише безпечною та корисною, а й смачною. Чому діти раніше не їли в їдальнях? Тому що їжа була несмачна. А через 3-5 років у нас буде найкраща система харчування в світі!


Також Євген пообіцяв за місяць-півтора представити нове меню для дитячих садочків. Після такої обнадійливої заяви Євген Клопотенко разом з Першою леді заходилися готувати в прямому ефірі «Сніданок 1+1» пиріг з чечевицею та картоплею та два салати. Дивись, як це було у відео програми від 25 травня 2021.

Новини по темі