Українські озера, які зачарують тебе з першого погляду

Неймовірні українські озера, які тебе причаровують | Туризм | 1+1

Магнетичні місцини.

Поділитися:

«Задивляюсь у твої зіниці»… Ці поетичні рядки стали б чудовим початком балади про українські озера. Красиві глибокі очі водойм щодня підморгують небу, а воно відповідає взаємністю – змінює мозаїку з хмар, аби віддзеркалення було ще миловиднішим, аніж вчора.

Синевир (Закарпатська область)

Озеро утворилося близько 10 тисяч років тому в післяльодовиковий період. І здається, що українські Карпати заховали його якомога далі від людей, «обійняли» пагорбами й «закутали» вранішнім туманом. Саме тому в цьому місці дуже легко відчути себе героєм містичної стрічки, адже навколо густі ліси, аромат гірських трав та озеро, оповите легендами.

Лемурійське озеро (Херсонська область)

Хто б міг подумати, що в Україні є унікальне озеро кольору рожевого фламінго, яке омиває білосніжні береги з соляних кристалів.

Цю фантастичну водойму забарвили особливі мікроводорості – Дуналіелла Саліна. Ба більше – води Лемурійського озера не лише милують око, а й мають цілющі властивості.

Про те, як воно утворилося, кажуть різне: одні розповідають, що з’явилося внаслідок авіакатастрофи. Мовляв, у 60-х роках минулого століття на цьому місці розбився військовий літак, врізався глибоко в землю і вибухнув. Так утворилася вирва, з якої й потекла цілюща кольорова вода.

Інші ж переконують, що рожеве озеро – ніщо інше, як залишки доісторичного Лемурійського моря, яке омивало береги міфічного затонулого континенту.

У яку з теорій вірити – справа кожного. Проте після того, як бачиш таку неймовірну красу наживо, переконуєшся, що можливо все.

Озеро Світязь (Волинська область)

Це найбільше та найглибше озеро в Україні, а за кришталево прозору воду його називають «Блакитними очима» Волинського краю. До слова, Світязь – одне з 30-ти Шацьких озер, яке за правом вважають прикрасою заповідника. Варто додати, що ця «перлина» надзвичайно схожа на море, тож можна лише уявити, як «палає» його небосхил під час сходів та заходів сонця.

Відкривай для себе красиву Україну в наступних матеріалах:

1. Неймовірні українські ландшафти, які захочеться побачити наживо

2. Мальовничі пейзажі України, що неначе зійшли з картин

3. 5 українських каньйонів, від краси яких перехоплює подих

4. 8 місць, які зачаровують у Києві

5. 5 найкрасивіших палацово-паркових комплексів України, які перенесуть тебе в іншу епоху