Хоробрі серця: історії незламних військових, які виборюють незалежність України

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Історії незламних військових у спецпроєкті "Незалежність. Хоробрі серця"
Freepik

У День Незалежності України в "Сніданку з 1+1" розповіли історії хоробрих серцем захисників та захисниць

Поделиться:

Щодня за незалежність України віддають свої життя військові, прикордонники, лікарі, волонтери, просто цивільні громадяни. У спецпроєкті "1+1 Україна" під назвою "Незалежність. Хоробрі серця", який проходив в ефірі "Сніданку з 1+1", розповіли історії хоробрих серцем захисників та захисниць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучі 1+1 привітали українців із 32-ю річницею незалежності

Руслана Данілікіна

Руслана родом з Одеси. У 18 років вона доброволицею пішла захищати країну від російської навали. У війську Русі доручили паперову роботу, але дівчину це не влаштовувало. Вона переконувала командирів відправити її на передову і зрештою домоглась свого. Однак 10 лютого цього року, під час виконання бойового завдання, військова ЗСУ потрапила під обстріл. Медики, які випадково опинилися поряд, змогли врятувати дівчину, але вона втратила ногу. 5 операцій, страшні фантомні болі та небажанні жити далі — все це пережила військова ЗСУ, але врешті повернула жагу до життя та знову навчилась мріяти. Завдяки брату, друзям і побратимам, тисячам людей, які постійно писали слова підтримки, дівчина вчиться приймати себе нову. Процес реабілітації триває досі, але Руся не збирається здаватися. 

"Після мого поранення в моєму житті все змінилося. Я зрозуміла, що немає часу витрачати його в пусту. Треба рухатися далі. А погані люди чи думки завжди будуть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гордість і честь — бути частинкою цього потужного потоку, який уже будить і змінює світ", — Алла Мазур привітала українців з Днем Незалежності

Владислав Єщенко з позивним "Самурай"

Владислав Єщенко, 24 роки, військовий сапер ЗСУ з позивним "Самурай". Народився у Горлівці Донецької області. У цивільному житті займався гуманітарним розмінуванням. Під час бойового завдання під Бахмутом повністю втратив очі, але не втратив віру у себе. Влад одружився зі своєю кохано і своїм прикладом надихає залишатися сильними та незламними. 

"Попри те, що сталося, я бачу себе надійним чоловіком та опорою для всієї родини та людиною, яка спробує навколо себе зробити світ трошки краще".

Євгеній Громадський з позивним "Гром"

Героєм України Євгеній став у 22 роки. Його підрозділ палив колони російської техніки, що проривалися у Харків, знищували гради, вантажівки з боєприпасами та взяли у полон окупантів. 24 лютого був у бою разом із батьком, але для нього це був останній бій. Син дав обіцяну татові стати генералом. Сьогодні вже капітан Євгеній Громадський командує штурмовою ротою, проводить зачистки та влаштовує засідки. Для нього служба — це покликання, сенс життя, справа родини в кількох поколіннях. Євгеній — хоробрий серцем молодий капітан, який отримавши надважкі поранення і втративши найріднішу людину, повернувся на фронт та продовжив боронити Україну від росії. 

"Дуже велику роль в моєму житті зіграло національно-патріотичне виховання. Війна почалася не у 2022-му, а у 2014 році. І коли я у 14-річному віці побачив, як боронять країну наші військові, то я розумів, що прийде час, коли їх треба буде замінити. Бо ні в кого не вистачить нервів та сил так довго знаходитися на лінії вогню. Саме тому я прийняв рішення стати військовим, і щоб продовжити свою династію", — поділився своєю історією Євгеній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деокупація Херсонщини та найкращий студент світу: 11 ключових подій за 32-й рік незалежності України

Протягом ефіру ведучі "Сніданку з 1+1" та ТСН Неля Шовкопляс, Єгор Гордєєв, Людмила Барбір, Руслан Сенічкін, Святослав Гринчук, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька розповідали історії справжніх героїв, які живуть серед нас – це воїни та цивільні, на чиїх плечах тримається наша Незалежність, вони здатні на неймовірні вчинки завдяки силі хоробрих сердець.

Свої історії хоробрих сердець також представлять ведучий "Світу навиворіт" Дмитро Комаров та "Говорить вся країна" Олексій Суханов. Глядачі побачили виконання Гімну у незвичному музичному прочитанні, премʼєру від дуету «Без обмежень» та Злати Огневич, новий хіт від мультиартиста MONATIK, учасниці "Голосу країни" Марти Липчей. І найголовніше — привітання від українських захисників.

Дивіться «Сніданок з 1+1» щодня з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube!

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новости по теме