Деокупація Херсонщини та найкращий студент світу: 11 ключових подій за 32-й рік незалежності України

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Основні здобутки українців за 32-й рік незалежності
Freepik

Добірка історичних подій у "Сніданку з 1+1", що сталися в Україні після 24 серпня 2022 року.

Поділитися:

Сьогодні вся Україна відзначає 32-у річницю незалежності. Від 24 серпня 2022 року українці досягли чимало неймовірних результатів на всіх фронтах. У спецпроєкті "Сніданку з 1+1" під назвою “Незалежність. Хоробрі серця” показали добірку ключових звитяг за тридцять другий рік незалежності, які кожного дня наближають нас до омріяної перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «За майже півтора року немислимих випробувань ми навчилися розуміти один одного без слів»: ведучі «1+1 Україна» та ТСН у ролику до Дня Незалежності вшанували пам’ять загиблих героїв

Історичні здобутки українців 

  1. Початок вересня 2022 — операція по звільненню Харківщини. Історики називають цю подію “блискавичним успіхом”. Попри суттєву перевагу ворога, наші захисники за тиждень звільнили понад 400 населених пунктів та знищили тисячі окупантів.
  2. Ніч на 22 вересня 2022 — повернення 215 воїнів з російського полону, серед них — 108 бійців легендарного полку “Азов”. Тоді командирів-азовців змусили перебувати в Туреччині під протекторатом президента Ердоган, проте у липні 2023 п’ятеро військових повернулися на Батьківщину. Зараз азовці продовжують боротьбу проти російського ворога.
  3. Жовтень 2022 — перша і далеко не остання атака на Керченський, або ж Кримський, міст.
  4. 11 листопада 2022 — Правобережна Херсонщина, яка з перших днів була під окупацією, радісно зустрічає українську армію. Попри постійні обстріли, зараз херсонці хоробро продовжують жити на своїй землі.
  5. Різдво 2022 — вперше за 338 років під час літургії у Києво-Печерській лаврі прозвучала молитва українською. За перше півріччя було вжито низку заходів для звільнення лаври від московського патріархату.
  6. Грудень 2022 — американське видання “Times” називає Володимира Зеленського людиною року.
  7. 13 травня у Ліверпулі проходить Євробачення від імені України. 
  8. Студент Київської політехніки Ігор Клименко стає найкращим студентом у світі. За свою технологію дистанційного розмінування хлопець отримує премію Global Student Prize 2022 розміром 100 000 доларів.
  9. Українська жіноча збірна з боротьби здобуває кубок світу. 
  10. Тенісистка Марта Костюк стає переможницею турніру Double UTA, обігруючи в фіналі росіянку. 
  11. Фехтувальниця Ольга Харлан не потиснула руку російській опонентці, чим спричинила суспільний резонанс. Завдяки вчинку українки протокол змагань був змінений на її користь. 

Дивіться «Сніданок з 1+1» щодня з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube!

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі