Акторська династія та творчий тандем з чоловіком: 5 цікавих фактів про зірку серіалу "Тільки живи" Наталію Сумську

Тільки живи

Розповідаємо цікаві факти з біографії заслуженої артистки України Наталії Сумської, яка зіграла у серіалі "Тільки живи".

Поделиться:

Уже 30 березня о 19:00 телеканал "1+1 Україна" покаже прем'єру нового серіалу "Тільки живи". За сюжетом, молодий режисер Вітька мріє зняти круте кіно та потрапити на червоні хідники міжнародних фестивалів. Але всі плани руйнує повномасштабне вторгнення, і тепер йому доводиться переглянути свої цінності. Незадовго до подій він зустрічає активістку Олексу, у яку закохується. Дівчина вирушає на фронт, і у її пошуках Вітька спочатку починає займається волонтерством, а згодом опиняється у складі загону українського командира Чумака. Тут він опановує нові навички: від тримання зброї до керування дроном, і стає учасником важливої операції, яка розставляє крапки над “і” у давньому протистоянні українського та російського офіцерів. 

До команди серіалу доєдналася народна артистка України Наталія Сумська. Пропонуємо познайомитися ближче з відомою акторкою театру й кіно та дізнатися 5 цікавих фактів з її біографії.

Наталія Сумська: цікаві факти

1. Наталія Сумська родом з найвідомішої української "акторської династії". Вона народилася в селі Катюжанка Вишгородського району Київської області в родині акторів Національного драматичного театру імені Івана Франка: народного артиста України В'ячеслава Сумського та заслуженої артистки України Ганни Опанасенко-Сумської. Наталія разом з молодшою сестрою Ольгою продовжили шлях батьків та прищепили любов до акторства і власним дітям. Так, молодший син Наталії В'ячеслав також захоплюється театром та навіть грав з матір'ю в одній п'єсі.

2. У "Тільки живи" Наталія виконала роль провидиці тітки Наді. Знаки долі не оминули й реальне життя акторки: в одному інтерв'ю вона розповіла, що її матері передбачили народження старшої доньки. Колись групка ромів сказала Ганні Опанасенко-Сумській: "У вас народиться 22 квітня дівчинка". Так воно і сталося — 22 квітня 1956 року у родині Сумських народилася перша донька Наталія.

Наталія Сумська

3. Одну зі своїх провідних театральних ролей Кайдашиху на сцені столичного театру Франка Наталія Сумська вперше виконала 28 грудня 2007 року. З того часу виставу по "Кайдашевій сім'ї" ставили понад 350 разів, і по нині Марусю Кайдаш незмінно грає саме пані Наталія.

4. Творчий доробок Наталії був неодноразово відзначений на національному рівні. Акторка є лауреаткою Шевченківської премії за роль у виставі "Про мишей і людей" (2008 р.) і лауреаткою Премії Кабінету міністрів України імені Лесі Українки. Вона тричі отримувала театральну премію "Київська пектораль". А у 2020 році стала лауреаткою премії "Золота дзиґа" за роль ворожки Явдохи у фільмі "Чорний ворон".

5. Окрім акторів-батьків, Наталія Сумська також має актора-чоловіка. Шлюб з Анатолієм Хостікоєвим став другим для акторки. Вони разом працюють у театрі імені Франка, часто грають в одних виставах, а Анатолій неодноразово режисирував п'єси за участі Наталії. Одна з найпопулярніших спільних акторських робіт — "Грек Зорба", що належить до переліку найаншлаговіших і найпопулярніших в репертуарі столичного театру.

Наталія Сумська з чоловіком

Фото: Facebook Наталія Сумська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіркові новини: Ступка прокоментував чутки про відсторонення від роботи в театрі, та скандал з Поляковою і Клопотенко

Не пропустіть прем'єру "Тільки живи" 30 березня о 19:00 на "1+1 Україна".

Новости по теме