“Вічний мир”: на “1+1 Україна” відбудеться премʼєра нового документального проєкту спеціальної кореспондентки ТСН Неллі Ковальської

Вічний мир
Новий документальний фільм Вічний мир розкаже про тисячолітню боротьбу за українську державність - 1+1

Новий документальний фільм “Вічний мир” розкаже про тисячолітню боротьбу за українську державність і вирішальну битву сьогодення.

Поделиться:

Цієї пʼятниці, 30 червня, о 21:45 на телеканалі “1+1 Україна” відбудеться премʼєра документального проєкту спеціальної кореспондентки ТСН Неллі Ковальської “Вічний мир”. Новий документальний фільм розкаже про тисячолітню боротьбу за українську державність і вирішальну битву сьогодення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Мосейчук обговорила сучасні проблеми освіти з фахівцями на фестивалі освіти у Львові

“Це кіно почалося з питання «а скільки всього російсько-українських війн було?». На пошуки точної відповіді моїм друзям-історикам знадобився час – сходу на це питання було важко відповісти навіть вченим. Попри те, що ми маємо війну, що точиться вже дев’ятий рік, якісних та простих у сприйнятті книжок про наші стосунки з північним сусідом не з’явилось. Ми поставили перед собою завдання розповісти про історію протистояння між росією та україною дуже просто і максимально зрозуміло. Мені хотілось, щоб фільм був цікавий і школярам, і військовим, які боронять Україну просто зараз, і вченим. Менше, ніж за годину, ми проводимо глядача через тисячу років нашої історії. Дивитися на ці події ми будемо очима Оранти – єдиного свідка нашого протистояння. Мета кіно – не суто просвітницька. Ми прагнули створити продукт, який допоможе українцям остаточно переконатися у своїй правоті в цій війні. І додати кожному сил виборювати нашу невідворотну Перемогу” , -  розповідає Неллі Ковальська.

Глядач побачить тисячолітнє протистояння Росії і України очима Богородиці Оранти: саме вона є єдиним свідком всіх війн, адже, Софія Київська - єдина споруда у столиці, що вистояла протягом тисячоліття. Собор зберіг унікальні свідчення двобоїв та перемог, як от - графіті княжого мечника з півночі Сави, що майже тисячу років тому одним з перших зайшов в Київ у сподіванні захопити місто.

Вічний мир

В новому фільмі Неллі Ковальської українські та іноземні історики розкажуть про історію стосунків Росії та України та моменти, які визначили її хід. Протягом знімального процесу група здійснила кілька експедицій, зокрема і за кордон, аби побачити унікальні артефакти, що свідчать про прірву між культурами України та Росії та наші великі перемоги минулого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий Олексій Суханов про віру в нашу перемогу: «Я впевнений, що Україна під Богом»

Вчені на конкретних фактах доведуть, що сучасна російська історія є вигаданою та побудована на викрадених артефактах. У фільмі “Вічний мир” дадуть відповідь, чому саме цю російсько-українську битву, яка є вже двадцятою, можна вважати вирішальною.

Дивіться премʼєру нового документального фільму “Вічний мир” 30 червня о 21:45 на телеканалі “1+1 Україна”.

Вічний мир

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новости по теме