Скільки мешканців Харкова залишились без даху над головою, графіки відключення світла, та як нові тактики росіян впливають на роботу ДСНС: “Сніданок з 1+1” провів прямий ефір із незламного міста

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Харків під обстрілами: розповідь "Сніданку з 1+1" про життя міста під час війни
inst: snidanok

Харків під обстрілами: розповідь "Сніданку з 1+1" про життя міста під час війни

Поділитися:
Триває збір історій з нагоди дня народження "Сніданку з 1+1". Записуйте відеоролик у горизонтальному форматі за посиланням.

Щодня з 6:30 до 09:30 на телеканалі “1+1 Україна” глядачів “Сніданку з 1+1” очікують свіжі актуальні новини та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день.

Сьогодні був особливий ефір “Сніданку з 1+1”, який Неля Шовкопляс та Єгор Гордєєв  провели наживо з Харкова. Ведучі приїхали, аби підтримати харківʼян та розповісти, як місто живе і тримається під постійними обстрілами. Протягом ефіру Неля та Єгор поспілкувались з начальником Головного управління ДСНС Харківщини, з мером міста Ігорем Тереховим та з начальником Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимиром Тимошком.

Мер Харкова Ігор Терехов прокоментував проблему недотримання графіків відключення світла, на яку жаліються харків’яни. 

“У мене були перемовини з керівництвом Обленерго щодо витримування графіка, але і від них це не зовсім залежить. Та руйнація енергетичної структури Харкова і не тільки міста не дають можливості сьогодні витримувати графіки”, - зазначив очільник міста.

Також Ігор Терехов розповів, що від початку повномасштабного вторгнення місто зазнало значних руйнувань: 150 000 мешканців міста Харкова залишилось без даху над головою. Незважаючи на все, Харків стоїть і намагається відновлюватись.

Під час спеціального ефіру ведучі “Сніданку з 1+1” обговорили з начальником Головного управління ДСНС Харківщини Артемом Астаховим нову тактику росіян, яка називається “подвійний удар”. Це коли б'ють в одну ціль з невеличкою паузою, приїжджають рятувальники, медики і удар повторюється. Артем Астахов розповів, як нові тактики росіян впливають на роботу ДСНС.

“Спочатку війни були розроблені певні алгоритми до можливих подібних випадків. Хочу зауважити, наші алгоритми постійно змінюються. Ми пристосовуємось під нові атаки, які ворог застосовує. Ми робимо висновки і змінюємо тактику”, - сказав начальник Головного управління ДСНС Харківщини Артем Астахов.

Також Неля Шовкопляс та Єгор Гордєєв поговорили з начальником головного управління нацполіції в Харківській області Володимиром Тимошком. Як він розповів, основними викликами зараз є гуманітарні та безпекові. Поліція та ДСНС одними з перших приїжджають на місце обстрілу та надають першу необхідно допомогу. Крім того, не залишаються без уваги мешканців сіл, які живуть недалеко від фронту. 

“Ми знаємо поіменно, хто вони, де вони мешкають. Є люди, до яких ми приїжджаємо 2 рази на тиждень, раз на тиждень просто для того, щоб доставити їжу, з'ясувати, чи все в порядку, чи не потрібна будь яка допомога”, - розповів Володимир Тимошко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі