ТОП-5 овочів, які сприяють довголіттю

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дізнайтеся, які продукти допоможуть залишатися молодими довше.

Поділитися:

Зморшки, вже не така пружна шкіра й пігментація - процес старіння ненавидить кожна жінка. Однак його можна сповільнити! Допоможе в цьому здоровий спосіб життя і правильний раціон. До вашої уваги добірка із 5-ти продуктів харчування, що підтримують молодість людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 продуктів, які повинні бути у вашому раціоні в 2019

МОРКВА

Вживання моркви позитивно впливає на нашу красу й довголіття. Вона цінна високим вмістом каротину, який в організмі перетворюється на вітамін А. Варто пам'ятати, що каротин засвоюватиметься краще, якщо додавати у салати з морквою олію. Також морква є рідкісним винятком із правил - у вареному вигляді вона містить більше корисних речовин, ніж у сирому. 

БРОКОЛІ

Броколі - також гарна рятівниця. Вона здатна знизити ризик розвитку деяких видів раку, а також поліпшити роботу серця, зменшити рівень поганого холестерину, вилікувати кишківник та підвищити імунітет. За рахунок високого вмісту кальцію та калію броколі допомагає зробити кістки скелета міцнішими. 

БОЛГАРСЬКИЙ ПЕРЕЦЬ

Болгарський перець продовжить наше життя. Солодкий перець містить більше вітаміну С, ніж апельсин. Він нормалізує роботу ендокринних залоз, нейтралізує токсини і наслідки частих стресів. 

БУРЯК

Ще одним продуктом, який здатний зберегти молодість, є буряк. Найбільша його цінність - мікроелементний склад, що сприяє розчиненню солей щавлевої кислоти, які накопичуються в кровоносних судинах. Варто зазначити, що вміст фолієвої кислоти у буряку піднімає настрій, дозволяє відчувати задоволення та оптимізм. 

ПОМІДОРИ 

Помідори - один з найкорисніших продуктів, що сприяють збереженню молодості. Вони містять багато антиоксидантів, нормалізують обмінні процеси й підтримують вагу в нормі. А ще помідори позитивно впливають на нервову систему - не дарма італійців, які вживають велику кількість томатів, називають найбільш усміхненою нацією. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, які виснажують наш організм

Новини по темі