ТОП-5 продуктів, які повинні бути у вашому раціоні в 2019

Продукти, що повинні бути у раціоні
unsplash.com

Новий рік - новий раціон!

Поділитися:

Нині питання здорового харчування стало одним із найактуальніших. Аби мати гарне тіло, сяючу шкіру й чудове самопочуття, варто наповнити свій щоденний раціон корисними продуктами. Сьогодні ми розкажемо більше про властивості 5-ти продуктів харчування, які варто споживати у новому році. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 продуктів, які не можна їсти натщесерце

АВОКАДО 

В авокадо містяться 11 вітамінів та 14 мікроелементів. Авокадо принесе організму величезну користь, якщо його правильно споживати та обирати. 

Обирайте стигле авокадо, в якому всередині рухається кісточка. Зелені сорти менш корисні, ніж фіолетові, однак здатні довше зберігатися. 

Корисні властивості авокадо краще проявляються у сирому вигляді. Термічна обробка робить авокадо гірким. Крім того, авокадо - цінний продукт для вегетаріанців. Він вдало замінює м’ясо та яйця. 

Зауважмо, що авокадо краще споживати у першій половині дня, адже це калорійний, сповнений жирами, продукт. 

ГОРІХИ ТА НАСІННЯ 

Не знаєте що з’їсти на перекус? Найкращий варіант - жменька мигдалю або гарбузового насіння. Мигдаль багатий на фосфор та магній. Він корисний для розумової діяльності та нервової системи. Та й узагалі - волоський, лісовий, фісташки, кеш'ю - любителі горіхів знають, що цей продукт покращує настрій та дарує новий заряд енергії. А що ще потрібно у холодну зимову пору? 

Що стосується гарбузового насіння, воно повинне бути обсмажене без солі, адже саме тоді насіння зберігає усі корисні властивості. Гарбузове насіння багате на залізо, кальцій та мінерали. Все це у комплексі підвищує вашу працездатність. 

СУПЕРФУДИ 

Суперфуди користуються надзвичайною популярністю. Ці продукти відрізняються від інших своїми поживними властивостями, а також не мають протипоказань. Їх унікальний збалансований склад насичує необхідною енергією та вітамінами.

Приготуйте смачний домашній йогурт з насінням чіа, ароматний чай з ягодами годжі або поживний омлет зі спаржею. Ці продукти допоможуть вам залишатися здоровими й активними щодня!

ГРЕЙПФРУТ 

Цей фрукт має багатий вітамінний склад, чудово регулює вміст зайвої рідини в організмі та запобігає відкладення жиру. Відомо, що аромат грейпфруту концентрує увагу та покращує пам'ять.

БРОКОЛІ 

Капуста броколі містить велику кількість різних вітамінів, тому її сміливо можна назвати природним полівітаміном. У 100 г броколі кальцію більше, ніж у молоці, а вміст вітаміну А прирівнюється до рівня моркви та гарбуза.

Броколі виводить  зайву воду та солі з організму; очищує кишечник від токсичних речовин; знищує холестерин; сприяє схудненню, адже в 100 г капусти містить 34 кКал, а у відвареному вигляді - 27 кКал.

Найкориснішим є вживання броколі у сирому вигляді у салатах, а оптимальною термічною обробкою є варіння. Варити капусту броколі варто у підсоленій воді не більше 5 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, що насправді зігрівають взимку

Новини по темі