Прийомні діти, але справжні сім'ї: Дмитро Комаров у “Світ навиворіт. Україна” покаже спеціальний репортаж про дитячі будинки сімейного типу

Світ навиворіт. Україна
Чим здивує новий спецвипуск Світ навиворіт. Україна, присвячений дітям

Дізнайтеся, про що розкажуть у новому випуску "Світ навиворіт. Україна".

Поділитися:

1 березня о 20:30 “1+1 Україна” покаже другу частину циклу спецвипусків програми «Світ навиворіт. Україна», присвяченого дітям.  Цього разу Дмитро Комаров розповість про дитячі будинки сімейного типу, де батьки-вихователі дарують дітям любов і підтримку, яку не змогли дати їхні біологічні батьки.
 
Також глядачі дізнаються, як склалась подальша доля 9-ти річного Богдана з Бахмуту, якого війна залишила круглим сиротою, і чию історію показали в минулому спецвипуску з реабілітаційного табору для дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У спецвипуску проєкту “Світ навиворіт. Україна” розповіли історії дітей, батьки яких загинули під час війни 

«Дитячий будинок сімейного типу – це прийомна сім’я, але від звичайної її не відрізнити. Діти в таких родинах не всиновлені. Вони зберігають своє прізвище та статус. Це може бути статус сироти – якщо дитина втратила батьків або статус дитини, чиїх батьків позбавили батьківських прав. В таких родинах дитина отримує найважливіше – любов і підтримку. Вона адаптується до дорослого життя і навчається буденним справам. В звичайних дитячих будинках цього не відбувається. Для багатьох дітей, які втратили батьків, будинки сімейного типу стали справжньою другою родиною», - розповідає Дмитро Комаров.

У прийомній родині попри те, що юридично діти не вважаються рідними, виникає справжній сімейний зв'язок. На початок 2024 року в Україні існує більше 4 тис прийомних сімей. У новому випуску Дмитро Комаров познайомиться з родиною Целухіних з Луганщини. До повномасштабної війни вони мешкали у Рубіжному Луганської області. Мама, тато та 11 дітей, десятеро з яких прийомні, мали свій дім та дружньо жили усі разом, допоки росія не почала повномасштабне вторгнення. Війна забрала у цієї родини не лише їхній великий будинок, а й батька, який загинув, намагаючись загасити пожежу під час чергового обстрілу Луганщини росіянами. Наразі родина мешкає на заході України у будинку, збір на який організувала ведуча "1+1 Україна" Катя Осадча. Дмитро Комаров не тільки дізнається більше про родину Целухіних, а здійснить мрії мешканців будинку.

«Щоб взяти в свою родину 10 прийомних дітей, потрібна велика мужність і відкрите серце. Важливо допомагати таким родинам та підтримувати їх. Тут  діти, що залишились без батьків, можуть зрозуміти що таке сімейні цінності і перенести їх у доросле життя. Це дуже важливо, адже нове покоління українців має знати, що таке добро та любов», - говорить Дмитро Комаров. 

Крім того, журналіст завітає в гості до великої родини Сіщуків, де також виховуються 10 прийомних дітей. Вони живуть у відносно безпечному регіоні, втім їх історія напряму пов'язана з війною. Доки рідна дитина служить на фронті в найгарячіших точках, батьки виховують та дбають про прийомних дітей, які потребують тепла та захисту. У розмові з журналістом мама розкаже, як після рішення сина йти боронити країну у 2014, вона наважилась відкрити будинок сімейного типу.
 
Не пропустіть новий випуск "Світ навиворіт. Україна" про важливість родинного зв'язку та підтримки у важкі часи вже цієї пʼятниці, 1 березня, о 20:30 на “1+1 Україна”.

Новини по темі