Осінню пору важко уявити без страв з кабачків. Яскраво вираженого смаку цей овоч не має, однак є чимало способів його приготувати смачно та корисно для здоров’я.
Ми підготували 5 найцікавіших рецептів смачних кабачків.
Пиріг з кабачками
Інгредієнти:
- кабачки - 500 г;
- цибуля - 1 шт;
- молоко - 200 мл;
- твердий сир - 100 г;
- яйця - 3 шт;
- борошно - 200 г;
- 1 ч.л. розпушувача для тіста,
- 2 зубчики часнику,
- сіль і перець за смаком.
@volya_tanaeva
Як готувати:
1. Для приготування виберіть молоді кабачки. Наріжте овоч тонкими кружечками, попередньо очистивши від шкіри.
2. У мисці збийте 3 яйця, додавши до них сіль і перець. При бажанні можна додати спеції, які підходять до овочевих страв. У яйця додати дрібно порізану цибулю і часник. Також додайте молоко і тертий сир. Все ретельно перемішайте.
3. В окремому посуді змішайте борошно з розпушувачем тіста. Після цього цю додайте суміш до маси з пункту 1, змішавши все до однорідності.
4. Форму для запікання змастіть рослинною олією (або вершковим маслом) і посипте сухарями для панірування. Викладіть один шар кабачків, залийте частиною тіста. І так декілька шарів, поки не закінчаться овочі. Залишки тіста вилийте у форму. Випікайте пиріг протягом 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт улюбленого десерту Кейт Міддлтон
Фрітатта
Інгредієнти:
- 1 середній кабачок;
- 1 болгарський перець;
- 1 цибулина;
- 1 пучок зелені;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- сіль і чорний мелений перець - за смаком;
- 4 яйця;
- ½ склянки молока.
@tvoykulinar
Як готувати:
- Очищений від шкірки і насіння кабачок та перець наріжте тонкою соломкою. Цибулю наріжте дрібними кубиками. Зелень порубайте.
- На оливковій олії обсмажте цибулю. Коли вона стане м'якою, додайте до неї кабачки, посоліть і поперчіть. Накрийте пательню кришкою і смажте ще 2-3 хвилини.
- Збийте яйця з молоком. Додайте до них зелень і перець. Кабачки залийте цією сумішшю.
- Можна досмажити омлет на повільному вогні, а можна поставити на 15-20 хвилин в духовку.
Дієтичні оладки з кабачків
Інгрідієнти:
- 350 г кабачків
- 50 г солодкого перцю
- 50 г борошна
- 1 яйце
- 1 зубчик часнику
- сіль, перець, зелень (за смаком)
@morozzwera
Як готувати:
- Очистіть і натріть кабачок.
- Подрібнену зелень додайте до кабачків.
- Додайте яйце та дрібно порізаний перець.
- У суміш разом з борошном на спеціями додайте пропущений через прес часник.
- Перемішайте все. Смажте оладки з двох боків до повної готовності.
Лазанья з кабачками та морквою
Інгредієнти:
- Соус бешамель - 500 мл .;
- Цибуля ріпчаста, морква - по 1 шт .;
- Кабачки - 2 шт .;
- Рослинна олія - 2 ст.л .;
- Часник - 1 зубчик;
- Томатний соус - 2 ст.л .;
- Тертий сир - 100 г .;
- Сіль, перець, італійські трави - за смаком.
@serafimanen
Як готувати:
- Нарізати дрібно: цибуля, часник, кабачки, моркву.
- Розігріти сковороду з рослинною олією, обсмажити цибулю і часник до м'якості.
- Додати моркву та кабачки. Тушкувати все 20 хвилин.
- Приправити, додати томатний соус.
- Налити на дно форми для запікання трохи соусу, викласти два листи лазаньї.
- Розкласти зверху частину овочевої начинки, налити соус, посипати тертим сиром.
- Повторити шари. Полити верх лазаньї залишками соусу та посипати сиром.
- Запікати в розігрітій до 180 С духовці півгодини.
Міні-рулети з кабачків
Інгредієнти:
- 1 кабачок
- 50 г бекону
- 2 ст. л. вершкового сиру
- Оливки без кісточок
- Оливкова олія
- Сіль
@anutaselyanka
Як готувати:
1. Кабачки тонко нарізати і злегка обсмажити на оливковій олії. Посолити за смаком і викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
2. Злегка обсмажити бекон і також на декілька хвилин перекласти на паперовий рушник.
3. На кожну смужку кабачка викласти вершковий сир і бекон. Додати оливку і згорнути рулетиком. Скріпити шпажкою.