Марафон із зони відчуження відбудеться на 1+1 у день прем'єри серіалу Чорнобиль

Сніданок з 1+1 проведе екстремальний ефір.

У день української прем’єри сенсаційного серіалу Чорнобиль від НВО, яка відбудеться 18 червня о 20:45 на каналі 1+1, Сніданок з 1+1 вийде в ефір у форматі марафону із зони відчуження.

Ведучі ранкового шоу працюватимуть у прямому ефірі з 6.30 на двох майданчиках. Руслан Сенічкін та Людмила Барбір вестимуть програму у студії Сніданку в Києві. А Єгор Гордєєв буде на прямому включенні із колегами та глядачами з імпровізованої студії в Чорнобилі, у безпосередній близькості до четвертого енергоблоку АЕС.

«Чорнобиль — це серіал-потрясіння, і відразу після прем'єри на HBO весь ньюзрум Сніданку буквально гудів про нього. Нам хотілося розповісти про це глядачеві не тільки як про культурне явище, а як про величезну трагедію нашої країни, жахливі подробиці якої стали відомі через багато років. Коли Єгор Гордєєв запропонував у день української прем'єри провести ефір із зони відчуження і пройтися тими місцями разом з героями, чиї життя назавжди змінила ця аварія, ми не могли не підтримати цю ідею. Зараз величезна хвиля інтересу до теми Чорнобиля, і ми завжди реагуємо на інформаційний запит глядача. Про цю трагедію не можна забувати, — коментує директор департаменту ранкового мовлення Юлія Жмакіна. — Після перегляду серіалу приходить переосмислення подій. Коли стався вибух, я сама вчилася в останньому класі школи в Києві. Нам багато чого не розповідали, не відпускали з занять, і ми продовжували ходити в школу. Пам'ятаю, що в Києві я тоді просиділа до середини літа, і тільки потім мене вивезли».

Єгор Гордєєв проведе екскурсію місцями, про які говорять у серіалі, та покаже, що зараз відбувається у зоні відчуження. Єгор Гордєєв перевірить, чи справді у підвалі лікарні міста Прип’ять досі лежить одяг пожежних четвертого енергоблоку, продовжуючи випромінювати радіацію. Також ведучий розкриє правду, яку приховували роками, і у прямому ефірі розкаже, чому пожежні, яких після радіоактивного опромінення лікували у Києві, вижили, а ті, кого відправили на лікування до Москви, померли.

Окрім того, разом з Єгором у прямий ефір Сніданку з 1+1 вийдуть ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, які через 30 років після катастрофи повернуться до зони відчуження, аби відтворити фатальні події української трагедії, що сколихнула світ.

Зазначимо, Чорнобиль став подією року світового рівня, викликав гучний міжнародний резонанс та визнаний найкращим серіалом усіх часів за версією IMDb. Прем’єра викликала хвилю обговорень причин та наслідків вибуху на АЕС у мережі та посилила інтерес людей з усього світу до цієї болісної історії українського народу. За даними керівників туристичних компаній, після прем’єри серіалу кількість бажаючих відвідати зону відчуження зросла на 30%.

Телеканал 1+1 отримав ексклюзивне право на показ серіалу в Україні та вже 18 червня о 20:45 представить телеглядачам проект Чорнобиль з якісним українським дубляжем та україномовною графікою.

Проект буде в ефірі телеканалу протягом трьох днів — 18, 19 та 20 червня.

Читай інші новини, пов'язані з серіалом Чорнобиль: 

1. Чи буде продовження гучного серіалу Чорнобиль від HBO

2. Ціна визнання: Чому Чорнобиль став найкращим серіалом сучасності

3. Жахлива правда: 6 причин, чому ти точно захочеш подивитись Чорнобиль від НВО

4. Американський серіал про Чорнобиль став найретинговішим в історії кіно

Більше новин