Справжній шедевр кондитерського мистецтва можна створити без надмірних витрат і зусиль. Ба більше, для нього не знадобиться навіть замішувати тісто чи вмикати духовку. Як? У програмі «Їмо за 100» ведучий Олексій Душка разом із зірками «Школи» Яніною Силенко та Нікітою Вакулюком показав покроковий рецепт лінивого торта із дзеркальною глазур’ю.
Молоко – 150 мл
Цукор – 50 г
Чорний шоколад – 160 г
Желатин – 15 г
Вершки 18% – 220 мл
Печиво вівсяне зі шматочками шоколаду – 200 г
Молоко – 250 мл
Цукор – 80 г
Какао – 70 г
Желатин – 15 г
1. Готуємо мус: поєднуємо молоко та цукор і доводимо до кипіння на маленькому вогні, постійно помішуючи.
2. Розбавляємо желатин 60 мл холодної води та перемішуємо.
3. Подрібнюємо шоколад. До молока додаємо желатин і шоколад.
4. Збиваємо вершки. Охолоджену до 30° шоколадну суміш додаємо до вершків. Перемішуємо.
5. Подрібнюємо печиво.
6. Форму для випікання застеляємо пергаментом. Виливаємо шоколадно-вершкову суміш, потім викладаємо варення, шар печива, знову мус і ще один шар печива.
7. Залишаємо торт на 2 години в морозильній камері.
8. Готуємо глазур: поєднуємо молоко, цукор і какао та ставимо на малий вогонь. Постійно помішуємо, доки суміш не стане однорідною. У процесі додаємо желатин, змішаний з водою.
9. Переливаємо глазур у склянку і збиваємо блендером.
Занур блендер на дно склянки, аби з суміші вийшли пухірці повітря, – радить Олексій Душка.
10. Дістаємо торт із морозильної камери. Поливаємо першою порцією глазурі, даємо постояти 1-2 хвилини та поливаємо знову. Залишаємо, доки глазур не застигне.
Щоб нічого не пропустити і приготувати цей надсмачний торт, вмикай відео і роби так, як підказує Олексій Душка:
Loading...
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
1. ТОП-7 нестандартних поєднань із сирами, які ти маєш спробувати
2. Так просто! 3 смаколики з горіхами, від яких ти не зможеш відмовитися
3. Запіканка без цукру за 5 хвилин: Фірмовий рецепт Ольги Сумської