У програмі «Їмо за 100» ведучий Олексій Душка показує, що створювати кулінарні шедеври можна не за всі гроші світу. Він добре знає, на чому зекономити і при цьому не втратити якість страви. А його покрокові рецепти під силу навіть тим, хто з кулінарією на «ви».
У свіжому випуску Олексій разом зі співачкою Світланою Тарабаровою приготував неймовірно соковитий м'ясний пиріг «кубіте». Ним із задоволенням смакуватимуть твої рідні, щойно почують манливий аромат із кухні. А також «Кубіте» зручно взяти з собою на роботу, розігріти в мікрохвильовці і насолоджуватися божественним домашнім обідом.
Для тіста:
Борошно – 300 г
Молоко – 40 мл
Вода – 100 мл
Вершкове масло – 20 г
Вологі дріжджі – 14 г
Яйце – 1 шт.
Цукор – 2 ст. л.
Сіль – 1 ч. л.
Для начинки:
Картопля – 500 г
Вода – 300 мл
Молоко – 300 мл
Курячі пупки – 500 г
Цибуля – 300 г
Печериці – 500 г
Рослинна олія (для смаження) – 45 мл
Сіль – 10 г
Чорний перець – 7 г
Телячі кістки (бульйон) – 500 г
Для змащування:
Яйце (жовток) – 1 шт.
1. Готуємо тісто: поєднуємо всі інгредієнти та ретельно вимішуємо руками. Накриваємо плівкою, робимо в ній декілька отворів виделкою та залишаємо тісто підійматися.
Вода й молоко мають бути холодними, адже при температурі 35° дріжджі перестають працювати, – зауважує Олексій Душка.
2. Чистимо картоплю та нарізаємо слайсами.
3. Заливаємо її водою та молоком у рівних пропорціях і варимо приблизно 5-7 хвилин – щоб вона залишилася трохи твердою.
4. Нарізаємо гриби і цибулю півкільцями, а також подрібнюємо курячі пупки.
5. Смажимо курячі пупки, гриби і цибулю, додаючи приправи та спеції за смаком.
Щоб начинка була м’якшою, можна залишити її тушкуватися ще на 15 хвилин, – радить ведучий.
6. Ділимо тісто на дві частини, при цьому одна має бути трохи більша. Розкочуємо обидва шматки до прямокутної форми.
7. На тісто викладаємо спочатку картоплю, а потім курячо-грибну начинку. Накриваємо пиріг тістом і робимо в ньому невеликий отвір посередині.
8. В отвір заливаємо бульйон з телячих кісток.
9. Закриваємо отвір тістом і змащуємо верхній шар пирога збитим яєчним жовтком.
10. Відправляємо в духовку, розігріту до 180°, на 20 хвилин.
Ще більше фірмових секретів Олексія Душки почуєш у відео:
Loading...
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
1. Лінивий торт: Рецепт для тих, хто любить смачно поїсти
2. 7 смачних рецептів для тих, хто лінується готувати
3. 3 швидкі сніданки з яєць, від яких важко відмовитися
Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно – підписуйся на наш Twitter.