Сезон цукрової кукурудзи в самому розпалі. Вона є джерелом вітамінів групи В, Е, Н (біотин), а також містить такі мікроелементи як кальцій, магній, фосфор, калій, натрій, залізо, йод тощо. Відварені качани хоч і є одним з улюблених літніх ласощів, але таким способом приготування нікого не здивуєш. Ведучий проекту Їмо за 100 Олексій Душка поділився трьома оригінальними рецептами, які стали його улюбленими.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Панкейк-сюрприз із кремом шантілі від Тетяни Вербицької
Запечена кукурудза з бринзою і базиліком
Інгредієнти:
Кукурудза - 4 шт.
Топлене або вершкове масло
Бринза - 70 г
Сухий мелений базилік - 1 ст.л.
Подрібнений свіжий базилік - 1 ст.л.
Часник - 2 зуб.
Сіль за смаком
Зелену цибулю або свіжі трави
Приготування:
1. Очистіть кукурудзу від листя, промийте і висушіть.
2. Змастіть кожен качан вершковим маслом і сіллю. Зверху натріть сухим базиліком і подрібненим часником.
3. Загорніть кожен качан кукурудзи в кілька шарів пергаментного паперу або фольги.
4. Далі можна відправляти кукурудзу в розігріту духовку приблизно на 40 хв. Під час запікання кілька разів потрібно перевернути качани. Якщо зерна стали рум'яними і м'якими, кукурудзу можна діставати.
5. Розгорніть фольгу і посипте качани подрібненою бринзою. Тепер можна знову загорнути кукурудзу і поставити ще на три хвилини в духовку, щоб сир розплавився.
6. Посипте кожен качан дрібно нарізаною зеленню і подавайте на стіл!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Апельсиновий соус із куркумою та маком від Олексія Душки
Гриль-кукурудза з часником і зеленою цибулею
Інгредієнти:
Кукурудза - 8 шт.
Натертий часник - 2 зуб.
Оливкова олія - 4 ст.л.
Зелена цибуля - ½ пучка
Сіль / перець - за смаком
Приготування:
1. Для початку потрібно натерти кукурудзу подрібненим часником і сіллю. Загорнути у фольгу в один шар і запікати до готовності в режимі гриль або при максимальній температурі.
2. Далі розгорніть фольгу, змастіть кожен качан оливковою олією і запікайте на грилі у відкритому вигляді до золотистого кольору.
3. Посипте зеленою цибулею або улюбленою зеленню і насолоджуйтеся!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Апельсиновий соус із куркумою та маком від Олексія Душки
Запечена кукурудза в гострому олії
Інгредієнти:
Кукурудза з бадиллям - 6 шт.
Вершкове масло - 4 ст.л.
Рослинна олія за смаком
Чилі-мелений - ½ ч.л.
Кайенский перець - щіпка
Цукор - ¼ ч.л.
Сіль ½ ч.л.
Кінза подрібнена - 2 ст.л.
Приготування:
1. Розігрійте гриль або мангал.
2. Видаліть із кукурудзи волокна і листя. Промийте кукурудзу і просушіть рушником, а потім знову загорніть у листя.
3. У невеликій мисці змішайте м'яке вершкове масло, перець, цукор, сіль і подрібнену кінзу.
4. Змастіть грати маслом і викладіть качани кукурудзи. Запікайте, періодично перевертаючи, впродовж 20 хв.
5. Зніміть листя і змастіть качани гострим маслом. Подавайте, обов'язково, гарячими!
Вже 8 вересня зустрічайте на каналі 1+1 прем'єру - новий кулінарний проект Олексія Душки Їмо за 100. Як приготувати вишукані страви у себе на кухні, витративши всього 100 грн? Олексій Душка поділиться своїми секретами в ранковому шоу Їмо за 100 на 1+1.