Зірковий рецепт: Паста від Олексія Душки

Це найвідоміша страва італійської кухні!

На своїй сторінці в Інстаграм ведучий програми Їмо за сто Олексій Душка поділився рецептом пасти. Така страва точно буде до вподоби і дорослим, і дітям. 

Пропонуємо покроковий рецепт ситної пасти та соусів від зіркового ведучого.

Крок 1. Сирний соус
Біле вино – 30 мл
Сухий базилік – дрібка
Сир твердий – 70 г
Крохмаль – 2 г
Вершки – 60
Масло вершкове
Приготування: 
В сковорідку налити вино, базилік – кип'ятити 1 хв., поки не зникне запах спирту. Натерти сир на дрібній тертці, додати крохмаль, перемішати. 
Додати до вина масло, вершки, довести до кипіння, додати сир, сіль/перець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Півень у вині від Олексія Душки

Крок 2. Карбонара
Курячі стегенця – 30 г 
Масло 
Часник – 1 зуб.
Жовтки – 2 шт.
Сир твердий – 20 г
Вода – 60 мл
Сіль/перець
Приготування: 
Порізати стегенця кубиками
Розчавити часник, обсмажити на сковорідці стегенця з часником 
Відділити 2 жовтки, додати сіль/перець, злегка взбити вінчиком
Зробити мінімальний вогонь і додати жовтки до стегенць. Як тільки загустішає – зняти з вогню, додати сир і сіль/перець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: страва вікінгів Plokfiskur від Олексія Душки

Крок 3. Соус ala Putanesca
Шпороти – 30 г
Мариновані огірки – 30 г
Томати – 150 г
Твердий сир – за смаком
Сухі базилік і орегано 
Базилік і петрушка свіжі 
Гострий перець (типу чілі) 
Приготування: 
Розчавити часник, нарізати зелень, гострий перець, шпроти, огірки, порізати томати. Обсмажити все, крім томатів, додати біле вино, томатну основу, протушити кілька хвилин, додати сіль/перець, твердий сир.
Крок 4. Варимо пасту. До стану альденте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: дієтичні млинці Лори Філіппової

Смачного!

Більше новин