Зазвичай, ми готуємо салати за простими та усім відомими рецептами. Але звичні всім помідори можна приготувати оригінально. Як саме, читайте далі.
Ми відшукали п’ять цікавих рецептів, які мають шанс з’явитись у записнику кожної господині.
Салат «Асоль»
Інгредієнти:
Твердий сир 50 г
Помідори 2 шт.
Яйця 2 шт.
Морква 2 шт.
Зубчик часнику 1 шт.
Майонез 2 ст. л.
Петрушка для прикраси
Зелена цибуля для прикраси
Сіль за смаком
@mary__sport__pp
Як готувати:
1. Моркву і яйця відварити, сир натерти на тертці. Викласти нижнім шаром в салатниці.
2. Посолити за смаком і змастити невеликою кількістю майонезу.
3. Натерті на дрібній тертці яйця також викласти шаром.
4. Тертий сир змішати з пресованим часником. Залишити трохи тертого сиру для прикраси. Змішати сир з чайною ложкою майонезу.
5. Викласти шаром сирну масу поверх яєць. Дрібними кубиками нарізати помідори і викласти зверху сиру. Прикрасити сиром, що залишився. Додати трохи майонезу. Салат прикрасити зеленню петрушки і зеленою цибулею.
Інгредієнти:
Помідори 500 г
М'ята (свіжа) 1/2 пуч.
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Перець солодкий червоний 1 шт.
Оливкова олія (для заправки) 3-4 ст. л.
Лимонний сік
Сіль
Перець червоний пекучий
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як полюбити броколі: 5 рецептів для скептиків
@altailife
Як готувати:
1. Помідори нарізати шматочками.
2. Цибулю нарізати кільцями, посолити і залишити на 5 хвилин постояти. Потім додати до помідорів.
3. Перець нарізати півкільцями і теж додати до помідорів.
4. Додати нарізану м'яту.
5. Змішати лимонний сік, оливкову олію, сіль, щіпку червоного гострого перцю.
Салат «Гарний настрій»
Інгредієнти:
Перець болгарський 1 шт.
Помідори 2 шт.
Огірок (свіжий) 1 шт.
Кукурудза консервована 0,5 банки
Рослинна олія
Сіль
Мелений перець
@benjamin_lorde
Як готувати:
1. Овочі вимити й обсушити.
2. З огірків зняти шкіру і нарізати маленькими кубиками.
3. Болгарський перець та помідори нарізати маленькими кубиками.
4. Помідори і огірки скласти в салатницю, додати, болгарський перець і консервовану кукурудзу.
5. Салат посолити і поперчити за смаком, перемішати і заправити олією.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситний пиріг із м’ясною начинкою та сиром від Руслана Сенічкіна
Салат «Ацтек»
Інгредієнти:
Помідори 0,5 кг
Огірки 0,5 кг
Авокадо 0,5 кг
Цибуля 100 г
Лимон 1/2 шт .
Оливкова олія 60 мл
Сіль, перець за смаком.
@reutovadarja
Як готувати:
1. Помийте овочі та авокадо.
2. Очистіть цибулю, дрібно поріжте, покладіть в миску.
3. Авокадо розріжте навпіл, вийміть з плодів кісточки. Зробіть на м'якоті надрізи у формі решітки, прорізаючи її майже до самої шкірки. Виверніть половинки авокадо, одночасно відокремивши від шкірки кубики м'якоті. Покладіть кубики авокадо до цибулі.
4. Наріжте решту овочів кубиками приблизно такого ж розміру, як і авокадо, покладіть в миску з іншими інгредієнтами.
5. Приготуйте заправку, змішавши вичавлений з половини лимона сік, сіль, перець і оливкову олію. Влийте соус до продуктів в мисці, перемішайте і перекладіть закуску в салатницю.
Салат «Аннета»
Інгредієнти:
Баклажан 2 шт.
Оливкова олія 2 ст. л.
Помідор 3 шт.
Червона цибуля 1 шт.
Лимон 1 шт.
Петрушка
Часник 2 зуб.
Сіль за смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради дієтолога: Користь гарбузового насіння
@venskiy_dvor
Як готувати:
1. Розріжте баклажани уздовж навпіл і викладіть на деко, застелене пергаментом.
2. Змастіть їх 1 ложкою олії і поставте в розігріту до 190 °C духовку на 20 хвилин.
3. Охолодіть запечені баклажани та очистіть.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт ароматних булочок із гарбузового тіста від Валентини Хамайко
4. Наріжте баклажани і помідори однаковими кубиками. Додайте до них дрібно нарізану цибулю, сік лимона, рубану петрушку, подрібнений часник, сіль і олію, що залишилася і перемішайте.
Смачного!