Яблучна дієта

Яблучна дієта

Яблука допомагають прискорити метаболізм, очистити організм, вивести токсини та позбутися набряків.

Поділитися:

Яблуко – це справді фантастичний фрукт. Це один із найбільш корисних фруктів у світі. І нам пощастило – в Україні багато сортів справжніх, «натуральних» яблук, смаку яких заздрить вся Європа.

Яблука називають «харчовою електростанцією», адже вони містять вітаміни А, Е, С, К, є джерелом пектину, який допомагає очистити кишківник. Крім того, ці фрукти багаті залізом, калієм, фосфором, кальцієм, біотином і фолієвою кислотою.

У любителів експрес-схуднення популярністю користується яблучна дієта. Як і більшість дієт, вона має свої плюси, мінуси та протипоказання. Тому, перш ніж іти у магазин за яблуками, зважте усі за та проти яблучної дієти.

Паралельно зі схудненням, яблука можуть допомогти в боротьбі і з іншими недугами. Наприклад, нормалізувати артеріальний тиск, знизити рівень холестерину, розв’язати проблему із закрепами.

В одному яблуці міститься приблизно 87 ккал. Найкраще вибирати яблука середнього розміру, вагою приблизно 150 грамів. Перед вживанням фрукти необхідно добре вимити, але при цьому не потрібно зрізати шкірку – в ній є чимало поживних речовин.

У яблучної дієти є свої протипоказання. З огляду на те, що яблучний сік є агресивним подразником для шлунку, яблучна дієта не рекомендується людям з проблемами шлунково-кишкового тракту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП 5 швидких дієт

Не варто сподіватися, що яблучна дієта допоможе вам реально схуднути, якщо ви не любите і не їсте яблука. Давно вже відомо, що коли жінка випробовує дієту, немов каторгу, ніякого позитивно результату вона не отримає. І навпаки, коли ви худнете в задоволення, ефект перевершує найсміливіші мрії.

Принципи яблучної дієти

Найпоширенішою вважають дієту на свіжих плодах. Обов'язковою умовою цієї програми є споживання трьох літрів води на добу. На сніданок, обід і вечерю можна вживати тільки яблука. Добова норма – один кілограм фруктів. Слід приготуватися до того, що ви відчуватимете голод.

А ось найпростіший варіант дієти – це розвантажувальний день. Влаштовувати його можна двічі на тиждень. За день можна з'їдати півтора кілограма яблук. А пити треба негазовану мінеральну воду і неміцний чай – чорний або зелений.

Яблука стимулюють почуття голоду. Тому найчастіше їх комбінують з яким-небудь іншим продуктом. Підійде кефір. Випивати його можна до одного літра в день. Найголовніше, щоб проміжок між вживанням кефіру і яблук становив не менше години. Вдало поєднується з яблуками і мед. Впродовж дня його можна з'їдати до трьох чайних ложок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Запечена кукурудза від Олексія Душки

Дієта на запечених яблуках

Існує програма схуднення на запечених яблуках. Запікати плоди треба без додавання цукру. Можна додати корицю. Важливо багато пити. Якщо на сирій дієті дозволено перебувати не більше трьох днів, протягом яких ви скинете близько 3-5 кг, то запечені фрукти можна споживати упродовж тижня, і результат буде вже мінус 5-7 кг.

Є три способи схуднення на печених яблуках:

  • цілий день дозволено споживати необмежену кількість запечених яблук;
  • за день потрібно з'їсти 1 кг запечених плодів, випити 1 л кефіру і стільки ж води;
  • до обіду в їжу споживаємо що завгодно, після обіду – тільки яблука з духовки.

Худніть із задоволенням, але головне – бережіть здоров'я!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як полюбити броколі: 5 рецептів для скептиків

Новини по темі