Ситний пиріг із м’ясною начинкою та сиром від Руслана Сенічкіна

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Улюблений телекулінар приготує ароматний м’ясний пиріг з пісочного тіста.

Поделиться:

У вас не вистачає часу, щоб щодня урізноманітнювати меню для рідних? Руслан Сенічкін пропонує разом приготувати ситний корисний сніданок – м’ясний пиріг із сиром. Страва надовго збереже свій неповторний смак та аромат, навіть якщо ви приготуєте її напередодні ввечері.

Для приготування потрібно:

1. Філе – 500 г

2. Цибуля – 1шт.

3. Сир – 100 г

4. Часник – 2 зубки

5. Вершковий сир – 200 г

6. Томатна паста – 3 ст. л.

7. Зелень та спеції за смаком

Для тіста треба:

1. Борошно – 250 г

2. Сіль – 1 ч. л.

3. Вода – 50 мл

4. Вершкове масло – 250 г

Замішуємо тісто:

1. Змішуємо борошно і вершкове масло.

2. Додаємо воду, сіль.

3. Усе ретельно перемішуємо.

4. Кладемо тісто у холодильник на 1,5 год.

Тим часом готуємо начинку:

1. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.

2. Варене м’ясо індички подрібнюємо соломкою.

3. У розігріту пательню викладаємо цибулю, м’ясо, натираємо часник, додаємо томатну пасту та спеції.

4. Усе перемішуємо.

5. Виймаємо з холодильника тісто.

6. Відрізаємо невеликий шматок тіста та розкачуємо його.

7. Викладаємо і рівномірно розподіляємо тісто на формочку.

8. Викладаємо начинку.

9. Рівномірно перемазуємо усе вершковим сиром.

10. Посипаємо твердим натертим сиром.

11. Зверху покриваємо іншим шматком тіста та заліплюємо краї виделкою.

12. Проколіть пиріг виделкою/сірником, щоб випаровувалась зайва волога.

13. Запікаємо пиріг у печі протягом 35–40 хв за температури 180 ⁰С.

Пиріг може бути як щоденним корисним сніданком для рідних, так і вишуканою стравою на святковому столі.

Новости по теме