Рецепт ароматних булочок із гарбузового тіста від Валентини Хамайко
Духмяна випічка з насінням не лише смачна, а й корисна.
У програмі «Сніданок. Вихідний» Валентина Хамайко поділилася секретом приготування ароматних гарбузових булочок. Ведуча 1+1 переконує, що духмяна випічка з насінням подарує гарний настрій.
Готуйте корисний десерт, обирайте один із 5 найкращих пригодницьких фільмів з неочікуваним фіналом і починайте понеділок яскраво.
ІНГРЕДІЄНТИ для ТІСТА
Пюре гарбузове – 500 г.
Цільнозернове борошно – 100 г.
Пшеничне борошно – 400 г.
Масло – 50 г.
Сіль – 15 г.
Мед – 50 г.
Читайте також: Рецепт хрумкого шоколадного печива від Руслана Сенічкіна
ІНГРЕДІЄНТИ для ОПАРИ
Дріжджі – 8 г.
Вода – 120 г.
Борошно – 150 г.
Читайте також: Рейтинг борошна та печива від Олексія Душки
ПРИГОТУВАННЯ БУЛОЧОК
1. Відрізати шкірку з гарбуза, порізати його на невеличкі шматочки та викласти в каструлю. Тушкувати з мінімальної кількістю води 15-20 хв.
2. В миску викласти дріжджі та розчинити їх у воді.
Вода має бути кімнатної температури, – каже Валентина Хамайко.
3. Додати у воду з дріжджами борошно.
Ніколи не додавайте сіль в опару, – радить експерт.
4. Накрити опару плівкою. Залишити в теплі на 1,5-2 год.
5. Викласти шматочки звареного гарбуза в блендер. Збити, щоб утворилося пюре.
5. Вимісити опару, гарбузове пюре, мед, сіль і борошно.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадний торт з гарбузово-помаранчевим кремом
6. Наприкінці вимішування додати м’яке масло.
7. Викласти в миску й залишити відпочивати на 1,5 год.
8. Відрізати шматок тіста й сформувати з нього кульку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт булочок із корицею та вершковим кремом
9. Викласти всі кульки з тіста на форму для випікання. Залишити відпочивати, допоки булочки не збільшаться в об’ємі.
10. Змастити булочки збитим яйцем із сіллю.
11. Подрібнити гарбузове насіння. Прикрасити ним булочки.
Гарбузове насіння має бути обов’язково сирим, – каже Валентина Хамайко.
12. Запікати при температурі 180 градусів.
Булочки особливо гарно смакують із вершовим сиром і зеленню.