Поради дієтолога: Користь гарбузового насіння

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Дієтолог програми Сніданок з 1+1 розповіла, чим корисне біле насіння та кому його радять вживати.

Поделиться:

Вже цієї осені стартує новий телесезон 1+1, де на глядачів чекає маса приємних несподіванок. Та як же насолоджуватися найцікавішими програмами без насіння?

Гарбузове насіння – це не лише невід’ємний атрибут сусідських посиденьок, а й надзвичайно корисний продукт. Дієтолог програми Сніданок з 1+1 Галина Незговорова розповіла про користь гарбузового насіння та кому його варто включити у свій раціон.

Для серця і судин

Гарбузове насіння містить мікроелементи, необхідні для нормальної роботи серцево-судинної системи. Фітостероли, які містяться у білому насінні, знижують рівень холестерину в крові.

Для головного мозку

Гарбузове насіння є джерелом цинку, який покращує пам’ять за роботу головного мозку в загальному. Окрім цього, продукт заспокоює організм та допомагає міцно спати.

Для кишечника

Насіння має великий вміст клітковини, яка сприяє швидкому насиченню організму для схуднення та покращенню роботи кишечника. Також гарбузове насіння вважається одним із найбільш дієвих методів проти паразитів. Регулярне вживання продукту допомагає вилікуватися від гельмінтів.

Для профілактики діабету

Білок, що міститься у гарбузовому насінні, знижує рівень цукру в крові. Це сприяє профілактиці діабету.

Найбільша кількість корисних речовин міститься у свіжому підсушеному насінні. Експерт не радить солити насіння, це принесе більше шкоди, ніж користі.

Кому потрібно включити гарбузове насіння в раціон?

Гарбузове насіння радять вживати людям з гіпертонією, з порушенням травлення. Люди, що мають морську хворобу та вагітні жінки за допомогою насіння легше подолають напади нудоти. Чоловікам радять вживати біле насіння для підвищення потенції та профілактики простатиту.

Новости по теме