Як приготувати малосольні огірки з йодованою сіллю: рецепт від Євгена Клопотенка

Як солити огірки на зиму без кам'яної солі? Євген Клопотенко розповів, як зробити малосольні огірки з йодованої сіллю.

Через війну і дефіцит солі (звичної для українців кам'яної солі), який вона спроковкувала, у багатьох виникає питання: як солити огірки на зиму? Відомий кулінар Євген Клопотенко заспокоює:

"Огірки можна малосолити йодованою сіллю, все ок. От прям берете огірки, газовану воду, часник, чилі, листячко різне, йодовану сіль і погнали".

Детальний рецепт приготування малосольних оігрків з йодованої сіллю Євген Клопотенко дав у себе на сайті.

Малосольні огірки без кам'яної солі від Євгена Клопотенка

Євген Клопотенко пише, як правильно обирати огірки для соління:

"Щоб ваші малосольні огірки вийшли ідеальними, для початку потрібно їх правильно вибрати. Для цього рецепта найкраще обирати маленькі овочі, довжиною приблизно до 10 см. Також звертайте увагу, аби на огірках не було жовтих плям".

Інгредієнти (з розрахунку на банку 1,5 л):

  • 1 кг огірків;
  • 2 ст. л. йодованої солі (без гірки);
  • 10 г перцю чилі;
  • 800 мл столової газованої води;
  • 6 зубчиків часнику;
  • набір спецій для консервації (листя вишні, смородини, листя хрону, суцвіття кропу).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидкі малосольні огірки з кабачками: ексклюзивний рецепт від Діми Борисова

Покроковий рецепет малосольних огірків з йодованою сіллю

1. Помити огірки та викласти у велику миску.

2. Залити холодною водою на 20-30 хв.

3. Помити і порізати величикими частинами зелень (набір спецій для консервації), викласти її на дно банки.

4. Помити перець чилі та нарізати тонкими кружальцями.

5. Очистити 6 зубчиків часнику та трохи їх притиснути пласкою стороною леза ножа.

6. Додати до зелені на дні банки перець та часник.

7. Щільно викласти в банку огірки.

8. Висипати в банку 2 ст. л. йодованої солі без гірки.

9. Залити огірки в банці 800 мл газованої води кімнатної температури.

10. Залишити банку на кілька годин постояти, потім поставити в холодильник.

Страва готова через 3-4 годин перебування у холодильнику, але краще дати огіркам постояти там ніч. 

Смачного!

Дивіться також, як Євген Клопотенко у "Сніданку з 1+1" розповів, як можна засолити огірки без солі:

Loading...

Більше новин