Французька дієта - це раціон, який розрахований на два тижні суворого харчування. Вона гарантує втрату ваги до восьми кілограмів.
Основними продуктами в системі харчування французької дієти є риба, яйця, дієтичне м'ясо, овочі, фрукти, зелень і житній хліб. Категорично заборонені інші хлібні та кондитерські продукти, соки, сіль і цукор.
Одна з умов такої дієти – випивати келих червоного вина щодня.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога
Правила французької дієти:
1. У день має бути три прийоми їжі.
2. За 20 хвилин до їжі слід випивати склянку чистої води. Випивайте не менше двох літрів води в день.
3. Потрібно навчитись наїдатись маленькими порціями. Приділяйте достатньо часу процесу пережовування їжі, щоб організм мав можливість насититися.
4. Вечеря повинна мати найменшу кількість калорій.
5. Смажені і копчені страви під час цієї дієти категорично заборонені. Можна готувати тільки на грилі, на пару, варити або тушкувати.
Протипоказання та шкода від французької дієти
Французька дієта не є прикладом збалансованого харчування. Таке харчування може завдати шкоди людям, що страждають від підвищеного артеріального тиску.
Протипоказана французька дієта в період вагітності і лактації, а також у дитячому і підлітковому віці. Категорично забороняється застосовувати таку систему харчування при захворюваннях органів шлунково-кишкового тракту, а також при хворобах щитовидної залози та гормональних порушеннях.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП 5 швидких дієт
Користь для організму:
Французьку дієту не рекомендується повторювати частіше ніж один раз на шість місяців.
Перш ніж переходити на такий раціон, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Запечена кукурудза від Олексія Душки